ИТА - Куп: Фиорентина на "мишиће", ништа без Влаховића!

Тешко су фудбалери из Фиренце сломили отпор трећелигаша Монце, која је водила до 80. минута, али је уласком српског интернационалца најављен велики преокрет и славље "виоле" у трећем колу италијанског Купа. Дебитовао и Алекса Терзић.  Какав меч Душана Влаховића! Берлускони и Галијани ће га сањати вечерас. . .  Србин спасао Фиорентину бруке!

Фудбал 18.08.2019 | 22:35
ИТА - Куп: Фиорентина на "мишиће", ништа без Влаховића!
Фиорентина је била на прагу великог дебакла, а Монца на прагу велике сензације! А онда је ушао Душан Влаховић и све окренуо...

Трећелигаш из Монце којим руководи чувени тандем Силвио Берлускони – Адријано Галијани, а тренира га Кристијан Броки је био јако близу великог изненађења у Фиренци у мећу трећег кола Купа Италије. Монца је водила 1:0 до финиша меча, Фиорентини је претила шокантна елимнација, а онда је ВинћенцоМонтела подигао са клупе Душана Влаховића и повукао спасоносни потез.

Влаховић је ушао у игру у 74. минуту при вођству гостију и головима у 80. и 86. минуту донео Фиорентини преокрет и пласман у наредну рунду. Најбољи играч Федерико Кјеза је у финушу меча погодио за 3:1 на додавање Влаховића и поставио коначан резултат.

Иако велики фаворит и далеко јача еекипа, Фиорентина је почела меч у скоро најјачем саставу, а место стартног левог бека је заузео и млади Алекса Терзић. Заиграла су и остала појачања: голман Дронговски, десни бек Лирола, везисти Бадељ, Боатенг и Пулгар.  

Ипак, Монца је била та која је после нешто више од пола сата игре и сјајне акције Ригонија и Лепореаповела голом Бригентија.

Заслужено је Монца водила на полувремену јер је боље играла. Тек у других 45 минута је Фиорентина почела да нешто игра и ствара шансе. Претили су Кјеза, Пулгар, чак и Алекса Терзић из слободњака... Додатни малер је био повреда великог појачања Лироле који је морао да напусти терен. Монтела је друге две измене потрошио на увођење младих нападачких нада Влаховића и Монтијела. Што му се исплатило.

После само шест минута на терену, Влаховић се лепо отворио на сјајну асистенцију Монтијела, побегао чуварима и врхунским ударцем левом ногом у супротан угао донео изједначење.

Нису се гости ни опоравили од шока, а Влаховић их је потпуно нокаутирао. Још једном га је феноменално проиграо Монтијел, Србин се опет сјајано кретао и избегао офсајд замку. Опет је изашао сам на голмана и погодио сам угао.

Тачку на феноменалну партију, Влаховић је ставио асистенцијом за Кјезу у 90. минуту. Додуше, није била калсична асистенција јер је Влаховић само додао лопту Кјези који је ударцем са 20 метара поставио коначних 3:1. Цео меч за Виолу су одиграли Никола Миленковић и Алекса Терзић који је зарадио и жути картон. 

Тешком муком фудбалери Фиорентине изборили су пласман у четврту рунду Купа Италије, након што су послије великог преокрета у посљедњих 10 минута сусрета поразили трећелигаша Монцу 3:1(0:1).

Гости су повели у 34. минуту голом Андрее Бригентија и ко зна како би сусрет био завршен да у игру у 74. минуту није ушао Душан Влаховић.

Само шест минута проведених на терену било је потребно српском интернационалцу да постигне гол за изједначење, а затим два минута касније и за вођство "виоле".

Коначних 3:1 поставио је Федерико Кјеза минут прије краја сусрета.

Доскорашњи фудбалер Црвене звезде Алекса Терзић, који је овог љета стигао у Фиренцу, дебитовао је данас за Фиорентину, док је свих 90 минута у љубичастом дресу уписао и Никола Миленковић.

Фиорентину у шеснаестини финала очекује дуел са побједником меча Ћитадела - Карпи, који је на програму такође вечерас, када ће бити одиграни и преостали сусрети треће кола.

Уколико прескочи и ову препреку, у осмини финала играће са Аталантом.

КОПА ИТАЛИЈА - 3. КОЛО:

Перуђа - Бреша 1:1 (0:1) продужеци 2:1

Фиорентина - Монца 3:1 (0:1)

Хелас Верона - Кремонезе 1:1 (1:0) продужеци

Асколи - Трапани 2:0 (0:0)

Фрозиноне - Монополи 5:1 (2:0)

Каљари - Кјево 2:1 (2:1)

Удинезе - Судтирол 3:1 (0:0)

Ћитадела - Карпи 2:2 (1:1) продужеци

Емполи - Пескара 1:1 (1:1) продужеци

Сасуоло - Специја (20.45)
СПАЛ - ФералпиСало
Леће - Салернитана
Пиза - Болоња
Кротоне - Сампдорија (21.00)

Одиграно у петак:

Ђенова - Имолезе 4:1 (3:0)

Одиграно у суботу:

Парма - Венеција 3:1 (2:1)

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар