ITA - Kup: Fiorentina na "mišiće", ništa bez Vlahovića!

Teško su fudbaleri iz Firence slomili otpor trećeligaša Monce, koja je vodila do 80. minuta, ali je ulaskom srpskog internacionalca najavljen veliki preokret i slavlje "viole" u trećem kolu italijanskog Kupa. Debitovao i Aleksa Terzić.  Kakav meč Dušana Vlahovića! Berluskoni i Galijani će ga sanjati večeras. . .  Srbin spasao Fiorentinu bruke!

Fudbal 18.08.2019 | 22:35
ITA - Kup: Fiorentina na "mišiće", ništa bez Vlahovića!
Fiorentina je bila na pragu velikog debakla, a Monca na pragu velike senzacije! A onda je ušao Dušan Vlahović i sve okrenuo...

Trećeligaš iz Monce kojim rukovodi čuveni tandem Silvio Berluskoni – Adrijano Galijani, a trenira ga Kristijan Broki je bio jako blizu velikog iznenađenja u Firenci u meću trećeg kola Kupa Italije. Monca je vodila 1:0 do finiša meča, Fiorentini je pretila šokantna elimnacija, a onda je VinćencoMontela podigao sa klupe Dušana Vlahovića i povukao spasonosni potez.

Vlahović je ušao u igru u 74. minutu pri vođstvu gostiju i golovima u 80. i 86. minutu doneo Fiorentini preokret i plasman u narednu rundu. Najbolji igrač Federiko Kjeza je u finušu meča pogodio za 3:1 na dodavanje Vlahovića i postavio konačan rezultat.

Iako veliki favorit i daleko jača eekipa, Fiorentina je počela meč u skoro najjačem sastavu, a mesto startnog levog beka je zauzeo i mladi Aleksa Terzić. Zaigrala su i ostala pojačanja: golman Drongovski, desni bek Lirola, vezisti Badelj, Boateng i Pulgar.  

Ipak, Monca je bila ta koja je posle nešto više od pola sata igre i sjajne akcije Rigonija i Leporeapovela golom Brigentija.

Zasluženo je Monca vodila na poluvremenu jer je bolje igrala. Tek u drugih 45 minuta je Fiorentina počela da nešto igra i stvara šanse. Pretili su Kjeza, Pulgar, čak i Aleksa Terzić iz slobodnjaka... Dodatni maler je bio povreda velikog pojačanja Lirole koji je morao da napusti teren. Montela je druge dve izmene potrošio na uvođenje mladih napadačkih nada Vlahovića i Montijela. Što mu se isplatilo.

Posle samo šest minuta na terenu, Vlahović se lepo otvorio na sjajnu asistenciju Montijela, pobegao čuvarima i vrhunskim udarcem levom nogom u suprotan ugao doneo izjednačenje.

Nisu se gosti ni oporavili od šoka, a Vlahović ih je potpuno nokautirao. Još jednom ga je fenomenalno proigrao Montijel, Srbin se opet sjajano kretao i izbegao ofsajd zamku. Opet je izašao sam na golmana i pogodio sam ugao.

Tačku na fenomenalnu partiju, Vlahović je stavio asistencijom za Kjezu u 90. minutu. Doduše, nije bila kalsična asistencija jer je Vlahović samo dodao loptu Kjezi koji je udarcem sa 20 metara postavio konačnih 3:1. Ceo meč za Violu su odigrali Nikola Milenković i Aleksa Terzić koji je zaradio i žuti karton. 

Teškom mukom fudbaleri Fiorentine izborili su plasman u četvrtu rundu Kupa Italije, nakon što su poslije velikog preokreta u posljednjih 10 minuta susreta porazili trećeligaša Moncu 3:1(0:1).

Gosti su poveli u 34. minutu golom Andree Brigentija i ko zna kako bi susret bio završen da u igru u 74. minutu nije ušao Dušan Vlahović.

Samo šest minuta provedenih na terenu bilo je potrebno srpskom internacionalcu da postigne gol za izjednačenje, a zatim dva minuta kasnije i za vođstvo "viole".

Konačnih 3:1 postavio je Federiko Kjeza minut prije kraja susreta.

Doskorašnji fudbaler Crvene zvezde Aleksa Terzić, koji je ovog ljeta stigao u Firencu, debitovao je danas za Fiorentinu, dok je svih 90 minuta u ljubičastom dresu upisao i Nikola Milenković.

Fiorentinu u šesnaestini finala očekuje duel sa pobjednikom meča Ćitadela - Karpi, koji je na programu takođe večeras, kada će biti odigrani i preostali susreti treće kola.

Ukoliko preskoči i ovu prepreku, u osmini finala igraće sa Atalantom.

KOPA ITALIJA - 3. KOLO:

Peruđa - Breša 1:1 (0:1) produžeci 2:1

Fiorentina - Monca 3:1 (0:1)

Helas Verona - Kremoneze 1:1 (1:0) produžeci

Askoli - Trapani 2:0 (0:0)

Frozinone - Monopoli 5:1 (2:0)

Kaljari - Kjevo 2:1 (2:1)

Udineze - Sudtirol 3:1 (0:0)

Ćitadela - Karpi 2:2 (1:1) produžeci

Empoli - Peskara 1:1 (1:1) produžeci

Sasuolo - Specija (20.45)
SPAL - FeralpiSalo
Leće - Salernitana
Piza - Bolonja
Krotone - Sampdorija (21.00)

Odigrano u petak:

Đenova - Imoleze 4:1 (3:0)

Odigrano u subotu:

Parma - Venecija 3:1 (2:1)

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar