ПЛ: Уморни Челси грмио, водио, па једва одолио Лестеру!

"Плавци" доминирали на почетку меча, док су у другом полувремену примили изједначујући гол и уз много среће избегли други пораз на старту нове сезоне.  Челси је ружно паче које тек мора да постане лабуд, ово није екипа за инстант резултате. . .  Плавци освојио први бод у сезони, али су поклекли у изостанку већег искуства у одбрани, Лестер на крају био ближи тријумфу. . .

Фудбал 18.08.2019 | 23:02
ПЛ: Уморни Челси грмио, водио, па једва одолио Лестеру!
Челси - Лестер 1:1 (1:0) у претпоследњој утакмици 2. кола Премијер лиге!

Домаћин је повео преко Мејсона Маунта у седмом минуту, а изједначио је Вилфред Ндиди у 67, чиме се искупио за велику грешку приликом Челсијевог гола.

Тим Френка Лампарда после дебакла на "Олд Трафорду" је освојио први бод ове сезоне, док је Лестер забележио и други узастопни реми.

Челси је овог поподнева дефинитивно платио цех потрошњи енергије у мечу за Суперкуп Европе.

Иако су у Истанбулу тек након пенал серије поражени од Ливерпула, "плавци" су на Лестер кренули изузетно агресивно и мотивисано, тако да гости у првих неколико минута буквално нису знали шта их је снашло.

Педро и Кристијан Пулишић у прва два минута су имали одличне прилике, да би млади Мејсон Маунт на ивици казненог простора одузео лопту неопрезном Ндидију и матирао Каспера Шмајхела - 1:0.

Челси је имао иницијативу до 25. минута, а последњу велику шансу имао је Нголо Канте, кога је Оливије Жиру мајсторски упослио петом, али је један од дефанзиваца Лестера скренуо шут Челсијеве "радилице" у корнер.

Гости су полако преузели конце у своје руке, до полувремена су само најављивали шта би могло да се деси истрошеном противнику, да би у другом делу меча "пуним гасом" кренули по изједначење.

До њега су дошли када је Џејмс Медисон идеално извео корнер, а Ндиди надвисио Сезара Аспиликуету и главом послао лопту под пречку.

Лампард је пре тога послао на терен Абрахама, а после гола Вилијана и Ковачића, али енергетски је његовом тиму било потребно бар још четири-пет измена да би парирао растрчаним "лисицама". Само срећа и неспретност Лестерових играча разлог су што Челси није остао потпуно празних шака.

Медисон је у 73. минуту са шест-седам метара потпуно неометан тукао високо преко гола, Џејми Варди из контре у 77. минуту је послао лопту крај супротне стативе, док је Кепа у 89. минуту одбио "пројектил" Јурија Тилеманса после још једног брзог противнапада.

Лондонски тим за то време није имао ниједну праву шансу за ново вођство и победу... Идућег викенда (субота, 13.30) састаће се Норич и Челси, односно Шефилд јунајтед - Лестер (16.00).

Повратак Френка Лампарда на Стамфорд Бриџ, овог пута у улози тренера, трансфер ембарго, крај Азарове ере и врло добре епизоде Маурисија Сарија увели су Челси период нове велике клупске транзиције која ће за примарни задатак имати промоцију дипломаца из академије. Таквој филозофији није било место у досадашњим годинама владавине Романа Абрамовича. Тачније, у времену баснословних улагања у највећа имена светског фудбала такво усмерење било је практично незамисливо, иако се и у развој млађих категорија уложила преозбиљна сума новца.

Челси у новом руху изгледа као тим који заиста много обећава, али исти тај Челси у овом тренутку више изгледа као ружно паче, које ће морати да сачека своје време и тренутак да се преобрази у прелепог лабуда и заигра фудбал вредан озбиљнијег уласка у шампионску трку поред ала какве су Манчестер Сити и Ливерпул сада. Френк Лампард и његова млада екипа освојила је први бод у новој сезони после два несрећна пораза, али је на крају Лестер био два корака ближе тријумфу - 1:1 (1:0). 

Биће Челси занимљив тим за праћење у будућности, али свима мора да буде јасно да ово није екипа за инстант резултате. То, пре свега, морају да схвате управо Роман Абрамович и све његове „десне руке“, јер оне највише кроје реалност на Стамфорд Бриџу. Лампард има занимљиву визију и направио је лепе контуре, али ће проћи много времена, можда чак годину или две пре него што овај састав буде уопште могао да постане озбиљан такмац највећим ривалима. 

Упркос солидном издању данас, на крају је Лестеру недостајало само мало среће како би однео кући три бода. Плавци су фантастично отворили утакмицу и сатерали протвника у шеснаестерац, толико да Лестер половину није прешао током неколико уводних минута. Челси је већ тада испустио две одличне прилике преко Маунта и Педра, што је натерало Лампарда да буде врло расположен и насмејан. Награда за одличан почетак и више до 70 одсто поседа лопте стигла је већ у 7. минуту. Вилфред Ндиди направио је велику грешку у спором пријему лопте, после чега га је Маунт "опљачкао", а онда и брзо затресао мрежу гола Каспера Шмајхела. Али, Челси је убрзо стао. Било је солидних прилика и неких занимљивих потеза, али домаћин је спустио гард и утакмица се даље развијала више у корист Лестера. 

Непотребна пасивност Челсија убрзо је била сурово кажњена. Лестерова иницијатива уродила је плодом и после пуног сата одмеравања снага Ндиди је искористио лошу поставку одбране Челсија и асистенцију Џејмса Медисона из корнера небеским скоком и ударцем главом претворио у гол. Курт Зума, у кога је Лампард положио велике наде по одласку Давида Луиза у Арсенал, промашио је место за позиционирање, па је тако „одлетео“ у празно, док Цезар Аспликуета није могао да се мери с Ндидијем, па је и Кепа беспомоћно потписао капитулацију.

Колико је Лестер заиста био близу преокрета и тријумфа на Бриџу говореи детаљи из завршних двадесетак минута утакмице, тачније после Ндидијевог гола. Најбољу шансу на утакмици пропустио је Медисон, који је после неколико одбитака у његову корист остао сам пред Кепом, али је пуцао преко гола! Недуго затим свој простор није искористио ни Џејми Варди, да би у последњим тренуцима утакмице и Јури Тилеманс, кога су играчи Челсија прописно ишибали у ранијем току, испустио велику прилику пошто је послао ударац директно у Кепу.

Челси ће бити интересантан, али Челсијево време тек долази. Лестер може да буде много задовољнији, без дилеме.

Резултати 2. кола:

субота

Арсенал – Барнли 2:1 (1:1)
/Лаказет 13, Обамејанг 64 – Барнс 43/

Астон вила – Борнмут 1:2 (0:2)
/Луиз 71 – Кинг пен 2, Вилсон 12/

Брајтон – Вест Хем 1:1 (0:0)
/Тросар 65 – Ернандез 61/

Евертон – Вотфорд 1:0 (1:0)
/Бернард 10/

Норич – Њукасл 3:1 (1:0)
/Пуки 32, 63, 75 - Шелви 90+4/

Саутемптон – Ливерпул 1:2 (0:1)
/Ингс 83 – Мане 45+1, Фирмино 71/

Манчестер сити - Тотенхем 2:2 (2:1)
/Стерлинг 20, Агуеро 35 - Ламела 23, Моура 56/

недеља

Шефилд јунајтед - Кристал Палас 1:0 (0:0)
/Линдхурст 47/

Челси - Лестер 1:1 (1:0)
/Маунт 7 - Ндиди 67/

понедељак

Вулверхемптон - Манчестер јунајтед 21.00

Табела: Ливерпул 6, Арсенал 6, Манчестер сити 4, Брајтон 4, Тотенхем 4, Борнмут 4, Евертон 4, Шефилд јунајтед 4, Манчестер јунајтед (-1) 3, Барнли 3, Норич 3, Лестер сити 2, Кристал Палас 1, Вулверхемптон (-1) 1, Челси 1, Астон Вила 0, Саутемптон 0, Њукасл 0, Вотфорд 0.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар