PL: Umorni Čelsi grmio, vodio, pa jedva odolio Lesteru!

"Plavci" dominirali na početku meča, dok su u drugom poluvremenu primili izjednačujući gol i uz mnogo sreće izbegli drugi poraz na startu nove sezone.  Čelsi je ružno pače koje tek mora da postane labud, ovo nije ekipa za instant rezultate. . .  Plavci osvojio prvi bod u sezoni, ali su poklekli u izostanku većeg iskustva u odbrani, Lester na kraju bio bliži trijumfu. . .

Fudbal 18.08.2019 | 23:02
PL: Umorni Čelsi grmio, vodio, pa jedva odolio Lesteru!
Čelsi - Lester 1:1 (1:0) u pretposlednjoj utakmici 2. kola Premijer lige!

Domaćin je poveo preko Mejsona Maunta u sedmom minutu, a izjednačio je Vilfred Ndidi u 67, čime se iskupio za veliku grešku prilikom Čelsijevog gola.

Tim Frenka Lamparda posle debakla na "Old Trafordu" je osvojio prvi bod ove sezone, dok je Lester zabeležio i drugi uzastopni remi.

Čelsi je ovog popodneva definitivno platio ceh potrošnji energije u meču za Superkup Evrope.

Iako su u Istanbulu tek nakon penal serije poraženi od Liverpula, "plavci" su na Lester krenuli izuzetno agresivno i motivisano, tako da gosti u prvih nekoliko minuta bukvalno nisu znali šta ih je snašlo.

Pedro i Kristijan Pulišić u prva dva minuta su imali odlične prilike, da bi mladi Mejson Maunt na ivici kaznenog prostora oduzeo loptu neopreznom Ndidiju i matirao Kaspera Šmajhela - 1:0.

Čelsi je imao inicijativu do 25. minuta, a poslednju veliku šansu imao je Ngolo Kante, koga je Olivije Žiru majstorski uposlio petom, ali je jedan od defanzivaca Lestera skrenuo šut Čelsijeve "radilice" u korner.

Gosti su polako preuzeli konce u svoje ruke, do poluvremena su samo najavljivali šta bi moglo da se desi istrošenom protivniku, da bi u drugom delu meča "punim gasom" krenuli po izjednačenje.

Do njega su došli kada je Džejms Medison idealno izveo korner, a Ndidi nadvisio Sezara Aspilikuetu i glavom poslao loptu pod prečku.

Lampard je pre toga poslao na teren Abrahama, a posle gola Vilijana i Kovačića, ali energetski je njegovom timu bilo potrebno bar još četiri-pet izmena da bi parirao rastrčanim "lisicama". Samo sreća i nespretnost Lesterovih igrača razlog su što Čelsi nije ostao potpuno praznih šaka.

Medison je u 73. minutu sa šest-sedam metara potpuno neometan tukao visoko preko gola, Džejmi Vardi iz kontre u 77. minutu je poslao loptu kraj suprotne stative, dok je Kepa u 89. minutu odbio "projektil" Jurija Tilemansa posle još jednog brzog protivnapada.

Londonski tim za to vreme nije imao nijednu pravu šansu za novo vođstvo i pobedu... Idućeg vikenda (subota, 13.30) sastaće se Norič i Čelsi, odnosno Šefild junajted - Lester (16.00).

Povratak Frenka Lamparda na Stamford Bridž, ovog puta u ulozi trenera, transfer embargo, kraj Azarove ere i vrlo dobre epizode Maurisija Sarija uveli su Čelsi period nove velike klupske tranzicije koja će za primarni zadatak imati promociju diplomaca iz akademije. Takvoj filozofiji nije bilo mesto u dosadašnjim godinama vladavine Romana Abramoviča. Tačnije, u vremenu basnoslovnih ulaganja u najveća imena svetskog fudbala takvo usmerenje bilo je praktično nezamislivo, iako se i u razvoj mlađih kategorija uložila preozbiljna suma novca.

Čelsi u novom ruhu izgleda kao tim koji zaista mnogo obećava, ali isti taj Čelsi u ovom trenutku više izgleda kao ružno pače, koje će morati da sačeka svoje vreme i trenutak da se preobrazi u prelepog labuda i zaigra fudbal vredan ozbiljnijeg ulaska u šampionsku trku pored ala kakve su Mančester Siti i Liverpul sada. Frenk Lampard i njegova mlada ekipa osvojila je prvi bod u novoj sezoni posle dva nesrećna poraza, ali je na kraju Lester bio dva koraka bliže trijumfu - 1:1 (1:0). 

Biće Čelsi zanimljiv tim za praćenje u budućnosti, ali svima mora da bude jasno da ovo nije ekipa za instant rezultate. To, pre svega, moraju da shvate upravo Roman Abramovič i sve njegove „desne ruke“, jer one najviše kroje realnost na Stamford Bridžu. Lampard ima zanimljivu viziju i napravio je lepe konture, ali će proći mnogo vremena, možda čak godinu ili dve pre nego što ovaj sastav bude uopšte mogao da postane ozbiljan takmac najvećim rivalima. 

Uprkos solidnom izdanju danas, na kraju je Lesteru nedostajalo samo malo sreće kako bi odneo kući tri boda. Plavci su fantastično otvorili utakmicu i saterali protvnika u šesnaesterac, toliko da Lester polovinu nije prešao tokom nekoliko uvodnih minuta. Čelsi je već tada ispustio dve odlične prilike preko Maunta i Pedra, što je nateralo Lamparda da bude vrlo raspoložen i nasmejan. Nagrada za odličan početak i više do 70 odsto poseda lopte stigla je već u 7. minutu. Vilfred Ndidi napravio je veliku grešku u sporom prijemu lopte, posle čega ga je Maunt "opljačkao", a onda i brzo zatresao mrežu gola Kaspera Šmajhela. Ali, Čelsi je ubrzo stao. Bilo je solidnih prilika i nekih zanimljivih poteza, ali domaćin je spustio gard i utakmica se dalje razvijala više u korist Lestera. 

Nepotrebna pasivnost Čelsija ubrzo je bila surovo kažnjena. Lesterova inicijativa urodila je plodom i posle punog sata odmeravanja snaga Ndidi je iskoristio lošu postavku odbrane Čelsija i asistenciju Džejmsa Medisona iz kornera nebeskim skokom i udarcem glavom pretvorio u gol. Kurt Zuma, u koga je Lampard položio velike nade po odlasku Davida Luiza u Arsenal, promašio je mesto za pozicioniranje, pa je tako „odleteo“ u prazno, dok Cezar Asplikueta nije mogao da se meri s Ndidijem, pa je i Kepa bespomoćno potpisao kapitulaciju.

Koliko je Lester zaista bio blizu preokreta i trijumfa na Bridžu govorei detalji iz završnih dvadesetak minuta utakmice, tačnije posle Ndidijevog gola. Najbolju šansu na utakmici propustio je Medison, koji je posle nekoliko odbitaka u njegovu korist ostao sam pred Kepom, ali je pucao preko gola! Nedugo zatim svoj prostor nije iskoristio ni Džejmi Vardi, da bi u poslednjim trenucima utakmice i Juri Tilemans, koga su igrači Čelsija propisno išibali u ranijem toku, ispustio veliku priliku pošto je poslao udarac direktno u Kepu.

Čelsi će biti interesantan, ali Čelsijevo vreme tek dolazi. Lester može da bude mnogo zadovoljniji, bez dileme.

Rezultati 2. kola:

subota

Arsenal – Barnli 2:1 (1:1)
/Lakazet 13, Obamejang 64 – Barns 43/

Aston vila – Bornmut 1:2 (0:2)
/Luiz 71 – King pen 2, Vilson 12/

Brajton – Vest Hem 1:1 (0:0)
/Trosar 65 – Ernandez 61/

Everton – Votford 1:0 (1:0)
/Bernard 10/

Norič – Njukasl 3:1 (1:0)
/Puki 32, 63, 75 - Šelvi 90+4/

Sautempton – Liverpul 1:2 (0:1)
/Ings 83 – Mane 45+1, Firmino 71/

Mančester siti - Totenhem 2:2 (2:1)
/Sterling 20, Aguero 35 - Lamela 23, Moura 56/

nedelja

Šefild junajted - Kristal Palas 1:0 (0:0)
/Lindhurst 47/

Čelsi - Lester 1:1 (1:0)
/Maunt 7 - Ndidi 67/

ponedeljak

Vulverhempton - Mančester junajted 21.00

Tabela: Liverpul 6, Arsenal 6, Mančester siti 4, Brajton 4, Totenhem 4, Bornmut 4, Everton 4, Šefild junajted 4, Mančester junajted (-1) 3, Barnli 3, Norič 3, Lester siti 2, Kristal Palas 1, Vulverhempton (-1) 1, Čelsi 1, Aston Vila 0, Sautempton 0, Njukasl 0, Votford 0.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar