ШПА: Алавес дао 2 гола за "минималац" на старту!

Није било тако узбудљиво на "Мендизороси" овог поподнева. . .  Штета што је само на позајмици: Регилон се већ исплаћује Севиљи! Андалужани победили Еспањол у гостима уз гол и асистенцију левог бека Реала - 0:2.

Фудбал 18.08.2019 | 22:25
ШПА: Алавес дао 2 гола за "минималац" на старту!
Алавес је успешно почео мандат под тренером Гаританом.

Нису нарочито бриљирали ово поподнева на свом стадиону "Мендизороси", али су минималним резултатом победили Леванте, екипу која је у ову сезону ушла са сличним амибицијама као и они.

Изборити опстанак, па тежити што бољем пласману...

АЛАВЕС - ЛЕВАНТЕ 1:0 (0:0)

Домаћин је до победе дошао захваљујући голу Хоселуа, досадашњег играча Њукасла, који је у 54. минуту лепо реаговао на првој стативи после корнера Алеша Видала, да би погодак потврдио његов саиграч Марипан.

Штопер Алавеса је после одбране Фернандеза Абариса, и ударца од пречку, "закуцао" лопту са метар главом, да би успорени снимак показао да је лопта и пре тога прешла линију...

У наредном колу Алавес дочекује Еспањол, а Левантеу долази Виљареал.

Штета што је само на позајмици: Регилон се већ исплаћује Севиљи! Андалужани победили Еспањол у гостима уз гол и асистенцију левог бека Реала - 0:2.

Није Ђулен Лопетеги имао дилему када је летос дошао у Севиљу кога треба првог довести да покрије леву страну терена. Серхио Регилон је релативно лако добио дозволу Зинедина Зидана да оде на "каљење" после доласка скупоценог Ферлана Мендија из Лиона, а већ у првом првенственом мечу у дресу новог тима показао је да ће бити велико појачање.

Гол и асистенција на гостовању у Барселони против Еспањола у тријумфу од 2:0 само ће још више распалити машту навијача Севиље који би сигурно волели да њихов клуб обезбеди трајни трансфер младог левог бека из Краљевског клуба.

Све је данас било у знаку Регилона. И први гол у 44. минуту при којем је демонстрирао истинску спретност да из близине смести лопту у мрежу Еспањола после добрих покушаја Лука де Јонга које је голман Лопез уз помоћ стативе и пречке некако зауставио, али и у 86. када је бацио аут у ноге Нолиту, а овај сам сјајним продором нашао пут до мреже Еспањола.

Заслужено је Севиља славила на овом гостовању. Холанђанин Де Јонг се испромашивао у првом полувремену, док је домаћин најближи голу био у 57. минуту када му није досуиђен пенал на асистенцију из ВАР собе иако су га тражили.

У сваком случају, заслужени тријумф Севиље која је већ на старту показала да има озбиљне амбиције у новој сезони. Очекивано, доста су Андалужани уложили у појачања претходног лета и очигледно је да пуцају на висок пласман.

Резултати:

петак

Атлетик Билбао - Барселона 1:0 (0:0)
/Адуриз 89/

субота

Селта - Реал Мадрид 1:3 (0:1)
/Лосада 91 - Бензема 12, Крос 61, Васкез 80/

Валенсија - Реал Сосиједад 1:1 (0:0)
/Гамеиро 59 - Ојарзабал пен 111/

Мајорка - Еибар 2:1 (1:0)
/Родригез 4, Оливеира аг 75 - Оливеира 57/

Леганес - Осасуна 0:1 (0:0)
/Авила 75/

Виљареал - Гранада 4:4 (1:1)
/Казорла 35п, Гомез 53, Морено 65, Чуквузе 73 - Вико 45+6п, Макис 62, Солдадо 75, Пуертас 81/

недеља

Алавес - Леванте 1:0 (0:0)
/Хоселу 54/

Еспањол - Севиља 0:2 (0:1)
/Регилон 44, Нолито 86/

Бетис - Ваљадолид 21.00
Атлетико Мадрид - Хетафе 22.00

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар