ŠPA: Alaves dao 2 gola za "minimalac" na startu!

Nije bilo tako uzbudljivo na "Mendizorosi" ovog popodneva. . .  Šteta što je samo na pozajmici: Regilon se već isplaćuje Sevilji! Andalužani pobedili Espanjol u gostima uz gol i asistenciju levog beka Reala - 0:2.

Fudbal 18.08.2019 | 22:25
ŠPA: Alaves dao 2 gola za "minimalac" na startu!
Alaves je uspešno počeo mandat pod trenerom Garitanom.

Nisu naročito briljirali ovo popodneva na svom stadionu "Mendizorosi", ali su minimalnim rezultatom pobedili Levante, ekipu koja je u ovu sezonu ušla sa sličnim amibicijama kao i oni.

Izboriti opstanak, pa težiti što boljem plasmanu...

ALAVES - LEVANTE 1:0 (0:0)

Domaćin je do pobede došao zahvaljujući golu Hoselua, dosadašnjeg igrača Njukasla, koji je u 54. minutu lepo reagovao na prvoj stativi posle kornera Aleša Vidala, da bi pogodak potvrdio njegov saigrač Maripan.

Štoper Alavesa je posle odbrane Fernandeza Abarisa, i udarca od prečku, "zakucao" loptu sa metar glavom, da bi usporeni snimak pokazao da je lopta i pre toga prešla liniju...

U narednom kolu Alaves dočekuje Espanjol, a Levanteu dolazi Viljareal.

Šteta što je samo na pozajmici: Regilon se već isplaćuje Sevilji! Andalužani pobedili Espanjol u gostima uz gol i asistenciju levog beka Reala - 0:2.

Nije Đulen Lopetegi imao dilemu kada je letos došao u Sevilju koga treba prvog dovesti da pokrije levu stranu terena. Serhio Regilon je relativno lako dobio dozvolu Zinedina Zidana da ode na "kaljenje" posle dolaska skupocenog Ferlana Mendija iz Liona, a već u prvom prvenstvenom meču u dresu novog tima pokazao je da će biti veliko pojačanje.

Gol i asistencija na gostovanju u Barseloni protiv Espanjola u trijumfu od 2:0 samo će još više raspaliti maštu navijača Sevilje koji bi sigurno voleli da njihov klub obezbedi trajni transfer mladog levog beka iz Kraljevskog kluba.

Sve je danas bilo u znaku Regilona. I prvi gol u 44. minutu pri kojem je demonstrirao istinsku spretnost da iz blizine smesti loptu u mrežu Espanjola posle dobrih pokušaja Luka de Jonga koje je golman Lopez uz pomoć stative i prečke nekako zaustavio, ali i u 86. kada je bacio aut u noge Nolitu, a ovaj sam sjajnim prodorom našao put do mreže Espanjola.

Zasluženo je Sevilja slavila na ovom gostovanju. Holanđanin De Jong se ispromašivao u prvom poluvremenu, dok je domaćin najbliži golu bio u 57. minutu kada mu nije dosuiđen penal na asistenciju iz VAR sobe iako su ga tražili.

U svakom slučaju, zasluženi trijumf Sevilje koja je već na startu pokazala da ima ozbiljne ambicije u novoj sezoni. Očekivano, dosta su Andalužani uložili u pojačanja prethodnog leta i očigledno je da pucaju na visok plasman.

Rezultati:

petak

Atletik Bilbao - Barselona 1:0 (0:0)
/Aduriz 89/

subota

Selta - Real Madrid 1:3 (0:1)
/Losada 91 - Benzema 12, Kros 61, Vaskez 80/

Valensija - Real Sosijedad 1:1 (0:0)
/Gameiro 59 - Ojarzabal pen 111/

Majorka - Eibar 2:1 (1:0)
/Rodrigez 4, Oliveira ag 75 - Oliveira 57/

Leganes - Osasuna 0:1 (0:0)
/Avila 75/

Viljareal - Granada 4:4 (1:1)
/Kazorla 35p, Gomez 53, Moreno 65, Čukvuze 73 - Viko 45+6p, Makis 62, Soldado 75, Puertas 81/

nedelja

Alaves - Levante 1:0 (0:0)
/Hoselu 54/

Espanjol - Sevilja 0:2 (0:1)
/Regilon 44, Nolito 86/

Betis - Valjadolid 21.00
Atletiko Madrid - Hetafe 22.00

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar