СЛС: Партизан анестезирао Рад!

Стевановић блистао, Партизан лако до бодова са Радом.  Фудбалери Партизана забележили су трећу победу у Линглонг Суперлиги Србије.  Ожеговић начео "грађевину", срушио је сјајни Стевановић! Суперталентовани 16-годишњи Филип Стевановић је искористио шансу и постигао ДВА гола у победи Партизана над Радом. Сада их има већ четири ове сезоне у Суперлиги. . . Истакао се и Огњен Ожеговић, стрелац и играч који је имао много шанси.  Ожеговић и Стевановић стрелци, крај с четворицом тинејџера! Црно-бели рутински до победе од 3:0 уочи меча с Молдеом. . .  То је оно што фали Суперлиги: Дерби на Карађорђу пред 7. 000 душа, Винсент Езе спасио Вошу у 96. минуту! ТСЦ остао без већ уписане победе - 2:2.

Фудбал 18.08.2019 | 22:05
СЛС: Партизан анестезирао Рад!
Изабраници тренера Саве Милошевића победили су екипу Рада са 3:0 головима које су постигли Огњен Ожеговић и двоструки стрелац Филип Стевановић.

Црно-бели су у меч ушли после тешког гостовању у Турској, на којем су, уз пораз, успели да обезбеде плеј-оф квалификација за Лигу Европе.

Тренер Партизана због тога је мало промешао карте, у првој постави су били Пешукић (дебитовао), Вујачић, Лутовац, Ожеговић.

Милошевић је одлучио да одмори Немању Р. Милетића, Зорана Тошића, Такуму Асана, Слободана Урошевића, Умара Садика и Бојана Остојића. 

Партизан је био бољи од почетка сусрета. Изабраници тренера Саве Милошевића били су агилнији, конкретнији, Рад је покушавао нешто више да уради из контре, али нису то добро чинили.

Црно-бели су контролисали игру, посебно се у неколико наврата истакао нападач Огњен Ожеговић који је у првиг сат времена игре био најопаснији по мрежу гостију са Бањице.

Играо се 25. минут када је Партизан дошао до предности. Лутовац је одлично центрирао пред гол „грађевинара“, Ожеговић је скочио и послао лопту главом у мрежу Рада за 1:0.

Имао је Ожеговић осам минута касније после контре нову прилику, Лутовац га је опет проиграо, избио је сам пред голмана Марковића али није био концентрисан у одсудним моментима, није прецизно шутирао и шанса је пропала.

Ожеговић је могао нешто више и у 43. минуту, док са друге стране, Рад је деловао крајње немоћно о чему сведочи податак да нису упутили шут у оквир гола цело полувреме.

Ништа бољи нису били ни у наставку, Партизан је наставио са контролом игре, били су свесни да им минимална предност не доноси превише сигурности и отуда су кидисали како би повисили предност и обезбедили победу.

Здјелар и Филип Стевановић су у 53. и 60. минуту најавили оно што је уследило само пет минута касније. Стевановић је у том 60. минуту прошао двојицу играча, али је шутирао преко пречке.

Огњен Ожеговић је у 61. минуту после акције по десној страни поново био у прилици, шутирао је главом, пречка је спасла госте са Бањице.

Оно што је 16-годишњи Филип Стевановић урадио у 65. минуту подигло је све на ноге на стадиону Партизана. Узео је лопту на 20 метара од гола, кренуо у соло акцију, дриблао је једног за другим играче одбране Рада, а онда распалио по лопти и послао је у мрежу за 2:0!

Било је већ тада јасно да бодови остају у Хумској, Рад је деловао некако клонуло, без енергије, а Партизан је наставио да ређа прилике.

Лазар Павловић, који је у 68. минуту заменио Сејдубу Суму, могао је у 73. и 75.минуту да постигне макар један гол. Имао је добре прилике, али је једном изблокиран, а други пут је Душан Марковић добро реаговао.

Ипак, у самом финишу послед нове акције која је кренула са десне стране, лопта се одбила до Филипа Стевановића који је опет био на правом месту. Са десетак метара од гола шутирао је прецизнио за коначних 3:0.

Црно-бели су поново на правом путу!

После ремија са Напретком (2:2) и пораза од Малатије (0:1), фудбалери тренера Сава Милошевића поново су приказали одличан фудбал у Хумској и створили сијасет шанси против Рада - који је тек у надокнади утакмице успео да тестира беспосленог голмана Стојковића.

Дуго је прва звезда утакмице био Огњен Ожеговић, који је "отворио" Рад у 26. минуту, потом промашио више прилика, да би госте са Бањице на крају "дотукао" Филип Стевановић.

Суперталентовани крилни фудбалер Партизана, коме је тек 16 година (!), постигао је два поготка за убедљиву победу свог тима, у 65. и 90. минуту, од којих је посебно био импресиван први након серије дриблинга против немоћних играча Рада.

Обојица су се и те како препоручили тренеру Милошевићу за меч плеј-офа квалификација за Лигу Европе наредног четвртка - против Молдеа који је такође славио у свом првенству.

Асано и Садик и даље имају предност, али конкуренција је све јача и јача.

У односу на меч са Малатијом било је чак шест промена у стартној постави Партизана, али за разлику на утакмицу са Напретком - није дирана "основа" на средини: Здјелар и Шћекић.

Њих двојица су доносила стабилност у везном реду и Рад није могао ни да отпочне контру пошто би њиховим добрим пресретањем била заустављена у старту, а офанзивни део екипе побринуо се да на време "отворе" ривала.

Било је то после паса Вујачића за Лутовца по десној страни и одличне завршнице Ожеговића, који је после тога још неколико пута улазио у шансу, али је погодио "само" пречку.

Деловало је да се одлично разумеју Ожеговић и Лутовац, док је друго полувреме ипак обележио Филип Стевановић који је уласцима с бока у средину мучио задњу линију Рада која није имала решења за његове дриблинге.

Меч је завршио с два поготка, тако да на свом конту већ има четири у Линглонг Суперлиги и први је стрелац екипе, па се може рећи да је искористио шансу као ретко ко...

Осим њега, шансу у наставку добили су и млади Никола Лакчевић и Лазар Павловић.

Партизану у четвртак следи меч са Молдеом у Хумској, а потом гостовање у Сурдулици.

Саво Милошевић може поново да буде задовољан. Партизан је разочаравајуће епизоде против Напретка и Малатије архивирао у фолдеру “било, прошло“ и првенствени меч са Радом рутински одрадио направивши тако фину увертиру пред меч са Молдеом у плеј-офу Лиге Европе. Огњен Ожеговић и млади Филип Стевановић - два пута - били су стрелци у мечу који ће остати упамћен и по деби наступима Перише Пешукића и 19-годишњег Николе Лакчевића, те чињеници да је Партизан крај дочекао с четворицом тинејџера на терену. Упркос томе – или можда баш због тога - 3:0 у петом колу Суперлиге.

Партизан је против Рада изгледао куд и камо боље него пре седам дана у Крушевцу. Пре свега дефанзивно што вероватно има везе са тим што су у пару играли и Саша Здјелар и Александар Шћекић, па штоперски тандем Страхиња Павловић – Игор Вујачић није имао ни изблиза толико посла као пре седам дана. Има сигурно и до тога што је Напредак много бржа екипа од Рада, који није могао да црно-беле “пеца“ на брзу транзицију. О томе колико су Грађевинари били анестезирани најбоље сведочи податак да је први шут ка голу Владимира Стојковића - не и у оквир - упућен тек у последњим тренуцима меча, па је и деби Перише Пешукића на десном беку протекао прилично мирно мада је рано за било какве закључке, јер Црногорац није био под посебним притиском.

Друга ствар која је правила разлику у односу на меч са Напретком била је – Александар Лутовац. Иако га у уводним минутима меча није било много у игри управо је бивши фудбалер Рада некадашњим саиграчима правио највеће проблеме. Управо је Лутовац уосталом, после одличне паралеле Вујачића, асистирао Огњену Ожеговићу за вођство црно-белих. Ожеговић је побегаоМарку Николићу и из прве шансе на мечу постигао други лигашки гол у сезони. Кад год је почео, а дешавало се то само у Суперлиги, нешто се дешавало око Ожеговића.

Он дакле није споран, а вечерас је и Лутовац поручио Саву Милошевићу да може да се на њега ослони. У 37. минуту је као на тацни сервирао лопту Ожеговићу, али је овај, иако потпуно неометан, сам са 12 или 13 метара тукао поред гола и помиловао Грађевинаре.

Међутим, никакво милосрђе не би вечерас помогло Раду да избегне осми узастопни пораз у сударима са Партизаном. Да ли због неочекиваног одласка Богдана Корака са места шефа струке или нечег другог, али Рад заиста није представљао ама баш никакву претњу по Партизан. Почетак другог полувремена ништа ту није променио. Напротив, Партизан је био још ближи противничком голу, Рад није имао идеју како да приђе циљу.

Кад су се коначно одважили да крену напред, севнула је контра Партизана завршена Ожеговићевомпречком, тек да примири госте. А онда у 65. минуту и дефинитиван крај Радових нада да ће се на Бањицу вратити непоражен, 16-годишњи Филип Стевановић је лаганим кораком прохујао поред тројице Радових дефанзиваца и потом хладнокрвно матирао Душана Марковића да потврди да у ногама има вансеријски таленат.

До краја меча могла је малобројна публика у Хумској да ужива и у елану младих Лакчевића и Лазара Павловића, обојица су имали по неколико тренутака да покажу да умеју да помазе лопту, а крај меча су од тинејџера дочекали и Страхиња Павловић и поменути Стевановић. Чак четворица дакле. Један од двојице који је и почео, Филип Стевановић, у 89. минуту поставио је коначних 3:0, баш после пробоја Лакчевића по десном крилу.

Грађевинари су само чекали да судија Милош Ђорђић удари у гонг и спаси их даљих мука. И овај комбиновани састав црно-белих ипак је друга димензија за тим с Бањице. За Молде ће Партизану потребно да запуца из свих оружја, али меч петог кола Суперлиге улио је екипи самопоуздање пред окршаје са Норвежанима. И подсетио их колико је битно бити озбиљан у дефанзиви. Посебно зато што је Молде тим који игра нападачки. Тим који воли да игра. Ту ће идеју Партизан пробати да им избије из главе.

ПАРТИЗАН – РАД 3:0 (1:0)
/Ожеговић 26, Стевановић 65, 89/

Стадион Партизана
Судија: Милош Ђорђић

Партизан (4-2-3-1): Стојковић – Пешукић, Вујачић, С. Павловић, Брежанчић – Шћекић, Здјелар – Лутовац (од 63. Лакчевић), Сума (од 68. Л. Павловић), Стевановић – Ожеговић (од 81. Садик)

Рад (4-2-3-1): Марковић - Смиљанић, Николић, Ризнић (од 66. Коваленко), Башановић - Шака (од 77. Буснић), Стјепановић - Јагодић, Касалица, Тричковић (од 69. Живковић)  - Трифуновић.

ТСЦ водио до 96', али Лалатовић не губи на "Карађорђу"! Дерби кола у Новом Саду оправдао је очекивања пошто је виђена "луда" завршница у којој је Војводина ипак освојила бод и остала непоражена у новој сезони Суперлиге. ТСЦ и Војводина настављају да деле прву позицију на табели...

Сјајна утакмица у Новом Саду!

Дуел између две најбоље екипе досадашњег дела првенства Србије, Војводине и ТСЦ-а из Бачке Тополе, оправдао је очекивања навијача у Новом Саду који су се надали продужетку победничке серије тима Ненада Лалатовића.

Она је заустављена у петом колу, међутим настављена је традиција да Војводина не губи у Суперлиги код куће када је предводи Лалатовић, што је "започето" још у његовом првом мандату...

ВОЈВОДИНА - ТСЦ 2:2 (0:0)

Борбена екипа из Бачке Тополе водила је на "Карађорђу" головима двоструког стрелца Ненада Лукића (49' и 63'), да би реми донели Бојан Матић у 72. минуту, па потом Винсент Езе у шестом минуту надокнаде, за велико славље публике на "Карађорђу".

Војводина је једини пораз на "Карађорђу" са Ненадом Лалатовићем доживела у плеј-офу за Лигу Европе проти АЗ Алкмара (0:3), док у шампионату и купу немају пораз.

Нигеријски нападач је умало био трагичар пошто је само који минут пре гола лоше захватио лопту и послао је преко гола, да би се потом искупио "најкаснијим" голом у Суперлиги ове сезоне.

После нерешеног резултата обе екипе остају лидери шампионата са по 13 поена, док је иза њих Црвена звезда са бодом и утакмицом мање.

Лоша вест за Војводину са ове утакмице је сте што је остала без Петра Бојића, који се повредио у 29. минуту када га је заменио Дејан Зукић, док је свакако добра што је Бојан Матић наставио голгетерски низ и поново се изједначио са Стефаном Михајловићем са по пет голова.

Видећемо како ће на њега утицати долазак Немање Николића из Партизана и да ли је план Ненада Лалатовића да их "упари" у наставку првенства.

У другом мечу дана Напредак је славио у Шапцу против Мачве голом искусног нападача Павићевића (1:0), тако да су се у потпуности опоравили након лошег почетка сезоне. После бода против Партизана, освојили су и три на тешком гостовању, док Мачва остаје последњепласирана.

Сцене какве се у Србији ретко виђају и какве недостају овдашњем фудбалу. Али новосадска публика осетила је да Воша расте као квасац, па се чак 7.000 људи појавило на трибинама Карађорђа како би подржале изабранике Ненада Лалатовића у борби за чело Суперлиге. И таман што су и сами прихватили да ће разочарани отићи кућама, погодак Висента Езеа у шестом минуту судијске надокнаде, који је Војводину спасио пораза од ТСЦ-а у великом дербију петог кола Суперлиге. Иако је Ненад Лукић са два пројектила гостима из Бачке Тополе донео предност од 2:0, ТСЦ је тај који је незадовољан резултатом, пошто су Лале ишчупале 2:2, па ће вечерашњи ривали остати поравнмати на врху домаћег шампионата.

Играо се дакле 96. минут када је Никола Дринчић центрирао из слободног ударца, а Езе се најбоље снашао у гужви у казненом простору Тополског спортског клуба и спасио Вошу првог пораза у сезони. Неко ће рећи да се чета Золтаба Саба прерано повукла после два гола предности, мада би то било само делимично тачно пошто је ТСЦ све време чекао домаће на контре. 

Ненад Лукић је умео да казни та јалова истрчавања домаћих и са два далекометна хица у 50. и 64. минуту донесе гостима неочекивану предност. Међутим, ове сезоне нико није успео да Вошу спусти на мање од два гола, па није ни ТСЦ, иако су Лале до 50. минута, кад је Лукић први пут погодио, само једном шутнуле ка Ненаду Филиповићу. А онда, прво Бојан Матић на асистенцију Миодрага Гемовића па на Дринчићев центаршут и сналажљиви Езе.

Што апсолутно не мења утисак да је ТСЦ озбиљнији тим но што и у Бачкој Тополи желе да признају. Наредне недеље Инђија у Сенти, делује да би сан Тополског спортског клуба могао да потраје бар до окршаја са Партизаном, заказаном за 31. август, пред репрезентативну паузу. Сличан календар и за Вошу, Пролетер у малом градском дербију, па дерби са Црвеном звездом у Новом Саду. Онда ћемо моћи да прецизније говоримо о крајњим дометима два најпријатнија изненађења сезоне, мада се и од Воше и од ТСЦ-а очекивало да понуде нешто ново. 

Тих 7.000 људи на трибинама доказ је да су и успели.

У другом мечу у термину од 20 сати, Напредак је, осокољен добром игром и ремијем против Партизана протеклог викенда, преко Марка Павићевића стигао до минималца на гостовању код Мачве у Шапцу. Тако и до прве победе у сезони као најаву бољих дана у Крушевцу.

Резултати 5. кола Линглонг Суперлиге:

петак

Вождовац - Јавор 2:1 (2:1)
/Николић пен 12, Нишић 27 - Петковић 10/

субота

Инђија - Радник 2:1 (1:1)
/Рогач 33, Димитров 75 - Макарић 16/

Чукарички - Пролетер 2:1 (1:0)
/Доцић пен 10, Шапић 68 - Пејић 74/

Младост - Раднички 1:1 (1:1)
/Радивојеивћ 17 - Михајловић 26/

Спартак - Црвена звезда 2:3 (1:1)
/Туфегџић 6, Дунђерски 80 - Вулић 37, Симић 49, Томане 84/

недеља

Партизан - Рад 3:0 (1:0)
/Ожеговић 26, Стевановић 65, 90/

Војводина - ТСЦ Бачка Топола 2:2 (0:0)
/Матић 72, Езе 96 - Лукић 49, 63/

Мачва - Напредак 0:1 (0:0)
/Павићевић 71/

Табела: Војводина 13, Бачка Топола 13, Црвена звезда (-1) 12, Партизан (-1) 10, Раднички 10, Чукарички (-1) 9, Инђија 7, Спартак 6, Младост 5, Вождовац (-1) 4, Напредак 4, Јавор (-1) 3, Радник 3, Рад (-1) 3, Пролетер 2, Мачва 1.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар