SLS: Partizan anestezirao Rad!

Stevanović blistao, Partizan lako do bodova sa Radom.  Fudbaleri Partizana zabeležili su treću pobedu u Linglong Superligi Srbije.  Ožegović načeo "građevinu", srušio je sjajni Stevanović! Supertalentovani 16-godišnji Filip Stevanović je iskoristio šansu i postigao DVA gola u pobedi Partizana nad Radom. Sada ih ima već četiri ove sezone u Superligi. . . Istakao se i Ognjen Ožegović, strelac i igrač koji je imao mnogo šansi.  Ožegović i Stevanović strelci, kraj s četvoricom tinejdžera! Crno-beli rutinski do pobede od 3:0 uoči meča s Moldeom. . .  To je ono što fali Superligi: Derbi na Karađorđu pred 7. 000 duša, Vinsent Eze spasio Vošu u 96. minutu! TSC ostao bez već upisane pobede - 2:2.

Fudbal 18.08.2019 | 22:05
SLS: Partizan anestezirao Rad!
Izabranici trenera Save Miloševića pobedili su ekipu Rada sa 3:0 golovima koje su postigli Ognjen Ožegović i dvostruki strelac Filip Stevanović.

Crno-beli su u meč ušli posle teškog gostovanju u Turskoj, na kojem su, uz poraz, uspeli da obezbede plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope.

Trener Partizana zbog toga je malo promešao karte, u prvoj postavi su bili Pešukić (debitovao), Vujačić, Lutovac, Ožegović.

Milošević je odlučio da odmori Nemanju R. Miletića, Zorana Tošića, Takumu Asana, Slobodana Uroševića, Umara Sadika i Bojana Ostojića. 

Partizan je bio bolji od početka susreta. Izabranici trenera Save Miloševića bili su agilniji, konkretniji, Rad je pokušavao nešto više da uradi iz kontre, ali nisu to dobro činili.

Crno-beli su kontrolisali igru, posebno se u nekoliko navrata istakao napadač Ognjen Ožegović koji je u prvig sat vremena igre bio najopasniji po mrežu gostiju sa Banjice.

Igrao se 25. minut kada je Partizan došao do prednosti. Lutovac je odlično centrirao pred gol „građevinara“, Ožegović je skočio i poslao loptu glavom u mrežu Rada za 1:0.

Imao je Ožegović osam minuta kasnije posle kontre novu priliku, Lutovac ga je opet proigrao, izbio je sam pred golmana Markovića ali nije bio koncentrisan u odsudnim momentima, nije precizno šutirao i šansa je propala.

Ožegović je mogao nešto više i u 43. minutu, dok sa druge strane, Rad je delovao krajnje nemoćno o čemu svedoči podatak da nisu uputili šut u okvir gola celo poluvreme.

Ništa bolji nisu bili ni u nastavku, Partizan je nastavio sa kontrolom igre, bili su svesni da im minimalna prednost ne donosi previše sigurnosti i otuda su kidisali kako bi povisili prednost i obezbedili pobedu.

Zdjelar i Filip Stevanović su u 53. i 60. minutu najavili ono što je usledilo samo pet minuta kasnije. Stevanović je u tom 60. minutu prošao dvojicu igrača, ali je šutirao preko prečke.

Ognjen Ožegović je u 61. minutu posle akcije po desnoj strani ponovo bio u prilici, šutirao je glavom, prečka je spasla goste sa Banjice.

Ono što je 16-godišnji Filip Stevanović uradio u 65. minutu podiglo je sve na noge na stadionu Partizana. Uzeo je loptu na 20 metara od gola, krenuo u solo akciju, driblao je jednog za drugim igrače odbrane Rada, a onda raspalio po lopti i poslao je u mrežu za 2:0!

Bilo je već tada jasno da bodovi ostaju u Humskoj, Rad je delovao nekako klonulo, bez energije, a Partizan je nastavio da ređa prilike.

Lazar Pavlović, koji je u 68. minutu zamenio Sejdubu Sumu, mogao je u 73. i 75.minutu da postigne makar jedan gol. Imao je dobre prilike, ali je jednom izblokiran, a drugi put je Dušan Marković dobro reagovao.

Ipak, u samom finišu posled nove akcije koja je krenula sa desne strane, lopta se odbila do Filipa Stevanovića koji je opet bio na pravom mestu. Sa desetak metara od gola šutirao je preciznio za konačnih 3:0.

Crno-beli su ponovo na pravom putu!

Posle remija sa Napretkom (2:2) i poraza od Malatije (0:1), fudbaleri trenera Sava Miloševića ponovo su prikazali odličan fudbal u Humskoj i stvorili sijaset šansi protiv Rada - koji je tek u nadoknadi utakmice uspeo da testira besposlenog golmana Stojkovića.

Dugo je prva zvezda utakmice bio Ognjen Ožegović, koji je "otvorio" Rad u 26. minutu, potom promašio više prilika, da bi goste sa Banjice na kraju "dotukao" Filip Stevanović.

Supertalentovani krilni fudbaler Partizana, kome je tek 16 godina (!), postigao je dva pogotka za ubedljivu pobedu svog tima, u 65. i 90. minutu, od kojih je posebno bio impresivan prvi nakon serije driblinga protiv nemoćnih igrača Rada.

Obojica su se i te kako preporučili treneru Miloševiću za meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope narednog četvrtka - protiv Moldea koji je takođe slavio u svom prvenstvu.

Asano i Sadik i dalje imaju prednost, ali konkurencija je sve jača i jača.

U odnosu na meč sa Malatijom bilo je čak šest promena u startnoj postavi Partizana, ali za razliku na utakmicu sa Napretkom - nije dirana "osnova" na sredini: Zdjelar i Šćekić.

Njih dvojica su donosila stabilnost u veznom redu i Rad nije mogao ni da otpočne kontru pošto bi njihovim dobrim presretanjem bila zaustavljena u startu, a ofanzivni deo ekipe pobrinuo se da na vreme "otvore" rivala.

Bilo je to posle pasa Vujačića za Lutovca po desnoj strani i odlične završnice Ožegovića, koji je posle toga još nekoliko puta ulazio u šansu, ali je pogodio "samo" prečku.

Delovalo je da se odlično razumeju Ožegović i Lutovac, dok je drugo poluvreme ipak obeležio Filip Stevanović koji je ulascima s boka u sredinu mučio zadnju liniju Rada koja nije imala rešenja za njegove driblinge.

Meč je završio s dva pogotka, tako da na svom kontu već ima četiri u Linglong Superligi i prvi je strelac ekipe, pa se može reći da je iskoristio šansu kao retko ko...

Osim njega, šansu u nastavku dobili su i mladi Nikola Lakčević i Lazar Pavlović.

Partizanu u četvrtak sledi meč sa Moldeom u Humskoj, a potom gostovanje u Surdulici.

Savo Milošević može ponovo da bude zadovoljan. Partizan je razočaravajuće epizode protiv Napretka i Malatije arhivirao u folderu “bilo, prošlo“ i prvenstveni meč sa Radom rutinski odradio napravivši tako finu uvertiru pred meč sa Moldeom u plej-ofu Lige Evrope. Ognjen Ožegović i mladi Filip Stevanović - dva puta - bili su strelci u meču koji će ostati upamćen i po debi nastupima Periše Pešukića i 19-godišnjeg Nikole Lakčevića, te činjenici da je Partizan kraj dočekao s četvoricom tinejdžera na terenu. Uprkos tome – ili možda baš zbog toga - 3:0 u petom kolu Superlige.

Partizan je protiv Rada izgledao kud i kamo bolje nego pre sedam dana u Kruševcu. Pre svega defanzivno što verovatno ima veze sa tim što su u paru igrali i Saša Zdjelar i Aleksandar Šćekić, pa štoperski tandem Strahinja Pavlović – Igor Vujačić nije imao ni izbliza toliko posla kao pre sedam dana. Ima sigurno i do toga što je Napredak mnogo brža ekipa od Rada, koji nije mogao da crno-bele “peca“ na brzu tranziciju. O tome koliko su Građevinari bili anestezirani najbolje svedoči podatak da je prvi šut ka golu Vladimira Stojkovića - ne i u okvir - upućen tek u poslednjim trenucima meča, pa je i debi Periše Pešukića na desnom beku protekao prilično mirno mada je rano za bilo kakve zaključke, jer Crnogorac nije bio pod posebnim pritiskom.

Druga stvar koja je pravila razliku u odnosu na meč sa Napretkom bila je – Aleksandar Lutovac. Iako ga u uvodnim minutima meča nije bilo mnogo u igri upravo je bivši fudbaler Rada nekadašnjim saigračima pravio najveće probleme. Upravo je Lutovac uostalom, posle odlične paralele Vujačića, asistirao Ognjenu Ožegoviću za vođstvo crno-belih. Ožegović je pobegaoMarku Nikoliću i iz prve šanse na meču postigao drugi ligaški gol u sezoni. Kad god je počeo, a dešavalo se to samo u Superligi, nešto se dešavalo oko Ožegovića.

On dakle nije sporan, a večeras je i Lutovac poručio Savu Miloševiću da može da se na njega osloni. U 37. minutu je kao na tacni servirao loptu Ožegoviću, ali je ovaj, iako potpuno neometan, sam sa 12 ili 13 metara tukao pored gola i pomilovao Građevinare.

Međutim, nikakvo milosrđe ne bi večeras pomoglo Radu da izbegne osmi uzastopni poraz u sudarima sa Partizanom. Da li zbog neočekivanog odlaska Bogdana Koraka sa mesta šefa struke ili nečeg drugog, ali Rad zaista nije predstavljao ama baš nikakvu pretnju po Partizan. Početak drugog poluvremena ništa tu nije promenio. Naprotiv, Partizan je bio još bliži protivničkom golu, Rad nije imao ideju kako da priđe cilju.

Kad su se konačno odvažili da krenu napred, sevnula je kontra Partizana završena Ožegovićevomprečkom, tek da primiri goste. A onda u 65. minutu i definitivan kraj Radovih nada da će se na Banjicu vratiti neporažen, 16-godišnji Filip Stevanović je laganim korakom prohujao pored trojice Radovih defanzivaca i potom hladnokrvno matirao Dušana Markovića da potvrdi da u nogama ima vanserijski talenat.

Do kraja meča mogla je malobrojna publika u Humskoj da uživa i u elanu mladih Lakčevića i Lazara Pavlovića, obojica su imali po nekoliko trenutaka da pokažu da umeju da pomaze loptu, a kraj meča su od tinejdžera dočekali i Strahinja Pavlović i pomenuti Stevanović. Čak četvorica dakle. Jedan od dvojice koji je i počeo, Filip Stevanović, u 89. minutu postavio je konačnih 3:0, baš posle proboja Lakčevića po desnom krilu.

Građevinari su samo čekali da sudija Miloš Đorđić udari u gong i spasi ih daljih muka. I ovaj kombinovani sastav crno-belih ipak je druga dimenzija za tim s Banjice. Za Molde će Partizanu potrebno da zapuca iz svih oružja, ali meč petog kola Superlige ulio je ekipi samopouzdanje pred okršaje sa Norvežanima. I podsetio ih koliko je bitno biti ozbiljan u defanzivi. Posebno zato što je Molde tim koji igra napadački. Tim koji voli da igra. Tu će ideju Partizan probati da im izbije iz glave.

PARTIZAN – RAD 3:0 (1:0)
/Ožegović 26, Stevanović 65, 89/

Stadion Partizana
Sudija: Miloš Đorđić

Partizan (4-2-3-1): Stojković – Pešukić, Vujačić, S. Pavlović, Brežančić – Šćekić, Zdjelar – Lutovac (od 63. Lakčević), Suma (od 68. L. Pavlović), Stevanović – Ožegović (od 81. Sadik)

Rad (4-2-3-1): Marković - Smiljanić, Nikolić, Riznić (od 66. Kovalenko), Bašanović - Šaka (od 77. Busnić), Stjepanović - Jagodić, Kasalica, Tričković (od 69. Živković)  - Trifunović.

TSC vodio do 96', ali Lalatović ne gubi na "Karađorđu"! Derbi kola u Novom Sadu opravdao je očekivanja pošto je viđena "luda" završnica u kojoj je Vojvodina ipak osvojila bod i ostala neporažena u novoj sezoni Superlige. TSC i Vojvodina nastavljaju da dele prvu poziciju na tabeli...

Sjajna utakmica u Novom Sadu!

Duel između dve najbolje ekipe dosadašnjeg dela prvenstva Srbije, Vojvodine i TSC-a iz Bačke Topole, opravdao je očekivanja navijača u Novom Sadu koji su se nadali produžetku pobedničke serije tima Nenada Lalatovića.

Ona je zaustavljena u petom kolu, međutim nastavljena je tradicija da Vojvodina ne gubi u Superligi kod kuće kada je predvodi Lalatović, što je "započeto" još u njegovom prvom mandatu...

VOJVODINA - TSC 2:2 (0:0)

Borbena ekipa iz Bačke Topole vodila je na "Karađorđu" golovima dvostrukog strelca Nenada Lukića (49' i 63'), da bi remi doneli Bojan Matić u 72. minutu, pa potom Vinsent Eze u šestom minutu nadoknade, za veliko slavlje publike na "Karađorđu".

Vojvodina je jedini poraz na "Karađorđu" sa Nenadom Lalatovićem doživela u plej-ofu za Ligu Evrope proti AZ Alkmara (0:3), dok u šampionatu i kupu nemaju poraz.

Nigerijski napadač je umalo bio tragičar pošto je samo koji minut pre gola loše zahvatio loptu i poslao je preko gola, da bi se potom iskupio "najkasnijim" golom u Superligi ove sezone.

Posle nerešenog rezultata obe ekipe ostaju lideri šampionata sa po 13 poena, dok je iza njih Crvena zvezda sa bodom i utakmicom manje.

Loša vest za Vojvodinu sa ove utakmice je ste što je ostala bez Petra Bojića, koji se povredio u 29. minutu kada ga je zamenio Dejan Zukić, dok je svakako dobra što je Bojan Matić nastavio golgeterski niz i ponovo se izjednačio sa Stefanom Mihajlovićem sa po pet golova.

Videćemo kako će na njega uticati dolazak Nemanje Nikolića iz Partizana i da li je plan Nenada Lalatovića da ih "upari" u nastavku prvenstva.

U drugom meču dana Napredak je slavio u Šapcu protiv Mačve golom iskusnog napadača Pavićevića (1:0), tako da su se u potpunosti oporavili nakon lošeg početka sezone. Posle boda protiv Partizana, osvojili su i tri na teškom gostovanju, dok Mačva ostaje poslednjeplasirana.

Scene kakve se u Srbiji retko viđaju i kakve nedostaju ovdašnjem fudbalu. Ali novosadska publika osetila je da Voša raste kao kvasac, pa se čak 7.000 ljudi pojavilo na tribinama Karađorđa kako bi podržale izabranike Nenada Lalatovića u borbi za čelo Superlige. I taman što su i sami prihvatili da će razočarani otići kućama, pogodak Visenta Ezea u šestom minutu sudijske nadoknade, koji je Vojvodinu spasio poraza od TSC-a u velikom derbiju petog kola Superlige. Iako je Nenad Lukić sa dva projektila gostima iz Bačke Topole doneo prednost od 2:0, TSC je taj koji je nezadovoljan rezultatom, pošto su Lale iščupale 2:2, pa će večerašnji rivali ostati poravnmati na vrhu domaćeg šampionata.

Igrao se dakle 96. minut kada je Nikola Drinčić centrirao iz slobodnog udarca, a Eze se najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru Topolskog sportskog kluba i spasio Vošu prvog poraza u sezoni. Neko će reći da se četa Zoltaba Saba prerano povukla posle dva gola prednosti, mada bi to bilo samo delimično tačno pošto je TSC sve vreme čekao domaće na kontre. 

Nenad Lukić je umeo da kazni ta jalova istrčavanja domaćih i sa dva dalekometna hica u 50. i 64. minutu donese gostima neočekivanu prednost. Međutim, ove sezone niko nije uspeo da Vošu spusti na manje od dva gola, pa nije ni TSC, iako su Lale do 50. minuta, kad je Lukić prvi put pogodio, samo jednom šutnule ka Nenadu Filipoviću. A onda, prvo Bojan Matić na asistenciju Miodraga Gemovića pa na Drinčićev centaršut i snalažljivi Eze.

Što apsolutno ne menja utisak da je TSC ozbiljniji tim no što i u Bačkoj Topoli žele da priznaju. Naredne nedelje Inđija u Senti, deluje da bi san Topolskog sportskog kluba mogao da potraje bar do okršaja sa Partizanom, zakazanom za 31. avgust, pred reprezentativnu pauzu. Sličan kalendar i za Vošu, Proleter u malom gradskom derbiju, pa derbi sa Crvenom zvezdom u Novom Sadu. Onda ćemo moći da preciznije govorimo o krajnjim dometima dva najprijatnija iznenađenja sezone, mada se i od Voše i od TSC-a očekivalo da ponude nešto novo. 

Tih 7.000 ljudi na tribinama dokaz je da su i uspeli.

U drugom meču u terminu od 20 sati, Napredak je, osokoljen dobrom igrom i remijem protiv Partizana proteklog vikenda, preko Marka Pavićevića stigao do minimalca na gostovanju kod Mačve u Šapcu. Tako i do prve pobede u sezoni kao najavu boljih dana u Kruševcu.

Rezultati 5. kola Linglong Superlige:

petak

Voždovac - Javor 2:1 (2:1)
/Nikolić pen 12, Nišić 27 - Petković 10/

subota

Inđija - Radnik 2:1 (1:1)
/Rogač 33, Dimitrov 75 - Makarić 16/

Čukarički - Proleter 2:1 (1:0)
/Docić pen 10, Šapić 68 - Pejić 74/

Mladost - Radnički 1:1 (1:1)
/Radivojeivć 17 - Mihajlović 26/

Spartak - Crvena zvezda 2:3 (1:1)
/Tufegdžić 6, Dunđerski 80 - Vulić 37, Simić 49, Tomane 84/

nedelja

Partizan - Rad 3:0 (1:0)
/Ožegović 26, Stevanović 65, 90/

Vojvodina - TSC Bačka Topola 2:2 (0:0)
/Matić 72, Eze 96 - Lukić 49, 63/

Mačva - Napredak 0:1 (0:0)
/Pavićević 71/

Tabela: Vojvodina 13, Bačka Topola 13, Crvena zvezda (-1) 12, Partizan (-1) 10, Radnički 10, Čukarički (-1) 9, Inđija 7, Spartak 6, Mladost 5, Voždovac (-1) 4, Napredak 4, Javor (-1) 3, Radnik 3, Rad (-1) 3, Proleter 2, Mačva 1.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar