Браво, Ивана: Из Бирмингема "скочила" до Токија!

Ивана Шпановић остварила норму за Олимпијске игре! Ивана Шпановић, најбоља српска атлетичарка, остварила је олимпијску норму на Дијамантској лиги у Бирмингему.  

Остали спортови 18.08.2019 | 19:15
Браво, Ивана: Из Бирмингема "скочила" до Токија!
Најбоља српска атлетичарка, очекивано, обезбедила је учешће на Олимпијским играма у Токију после другог места на митингу у Бирмингему.

Шпановићева се вратила после паузе од повреде и одмах је успела да забележи добар резултат и скочи 6,85, што је за три центиметра више од норме.

Српска атлетичарка је поред олимпијске визе обезбедила и пласман на завршни митинг Дијамантске лиге.

Шпановићева је у Бирмингему заузела друго место, док је прво припало Белгијанки Нафисату Тијам, која је имала центиметар бољи резултат од Иване.

Олимпијске игре у Токију на програму су 24. јула до 9. августа 2020. године.

Било је само питање тренутка!

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић учествоваће на Олимпијским играма 2020. године у Токију пошто је "визу" за ово такмичење обезбедила скоком на митингу Дијамантске лиге у Бирмингему, где је завршила као другопласирана.

Ивана је у трећој серији скочила 6,85 метара што је за три центиметра више од олимпијске норме.

Само центиметар боље од ње у Бирмингему скочила је Нафисафу Тијам из Белгије (6,86м), што је национални и лични рекорд ове девојке, док је идентичан скок као Шпановићева имала Катарина Џонсон-Томпсон из Велике Британије.

Ово је иначе био први Иванин наступ од јула када је у Мађарској такође била другопласирана, а тада је њен најбољи скок износио 6,80 метара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар