Bravo, Ivana: Iz Birmingema "skočila" do Tokija!

Ivana Španović ostvarila normu za Olimpijske igre! Ivana Španović, najbolja srpska atletičarka, ostvarila je olimpijsku normu na Dijamantskoj ligi u Birmingemu.  

Ostali sportovi 18.08.2019 | 19:15
Bravo, Ivana: Iz Birmingema "skočila" do Tokija!
Najbolja srpska atletičarka, očekivano, obezbedila je učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju posle drugog mesta na mitingu u Birmingemu.

Španovićeva se vratila posle pauze od povrede i odmah je uspela da zabeleži dobar rezultat i skoči 6,85, što je za tri centimetra više od norme.

Srpska atletičarka je pored olimpijske vize obezbedila i plasman na završni miting Dijamantske lige.

Španovićeva je u Birmingemu zauzela drugo mesto, dok je prvo pripalo Belgijanki Nafisatu Tijam, koja je imala centimetar bolji rezultat od Ivane.

Olimpijske igre u Tokiju na programu su 24. jula do 9. avgusta 2020. godine.

Bilo je samo pitanje trenutka!

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović učestvovaće na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju pošto je "vizu" za ovo takmičenje obezbedila skokom na mitingu Dijamantske lige u Birmingemu, gde je završila kao drugoplasirana.

Ivana je u trećoj seriji skočila 6,85 metara što je za tri centimetra više od olimpijske norme.

Samo centimetar bolje od nje u Birmingemu skočila je Nafisafu Tijam iz Belgije (6,86m), što je nacionalni i lični rekord ove devojke, dok je identičan skok kao Španovićeva imala Katarina Džonson-Tompson iz Velike Britanije.

Ovo je inače bio prvi Ivanin nastup od jula kada je u Mađarskoj takođe bila drugoplasirana, a tada je njen najbolji skok iznosio 6,80 metara.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar