Насиље, хаос, стампедо и три жртве на стадиону!

Фудбалска утакмица у Хондурасу претворила се у трагедију.

Фудбал 18.08.2019 | 18:08
Насиље, хаос, стампедо и три жртве на стадиону!
Најмање три особе су погинуле су рано јутрос по нашем времену, а седам је повређено у сукобу навијача уочи утакмице фудбалског првенства Хондураса.

Навијачи Олимпије и Мотагве сукобили су се синоћ испред стадиона у Тегусигалпи.

Хулијет Чаварија, портпарол болнице "Ескуела", рекао је агенцији АФП да је у ову здравствену установу примљено седам људи, од којих је троје подлегло повредама, а четворо је на лечењу и у тешком су стању.

Председник Олимпије Рафале Виљеда рекао је да жали због насиља.

Верује се да су нереди избили када је нападнут аутобус у коме су били играчи Мотагве, чија су тројица фудбалера такође повређена. Играчи Емилио Изагире, Џонатан Ругијер и Роберто Мореира кратко су задржани у болници.

"На нас су бацане боце и камење, а фудбалери су покушали да се сакрију на поду аутобуса", рекао је тренер Мотагве, Дијего Васкез.

Национална фудбалска лига суспендовала је меч након овог инцидента.

У стампеду који је настао на самом стадиону, на ком је било 10.000 навијача у тренутку када су немири почели да се догађају на паркингу и околним улицама, повређен је највећи број особа. Напољу их је сачекао сузавац и велики број полицајаца, који су већ били у сукобу са припадницима две навијачке групе.

Полиција је распоредила око 5.000 полицајаца унутар и испред стадиона, јер су процене служби безбедности и говориле о томе да се ради о утакмици високог ризика.

То, нажалост, није спречило трагедију.

Стопа насиља и криминала на улицама Тегусигалпија и осталих градова ове у Средњој Америци у порасту је последњих година.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар