Nasilje, haos, stampedo i tri žrtve na stadionu!

Fudbalska utakmica u Hondurasu pretvorila se u tragediju.

Fudbal 18.08.2019 | 18:08
Nasilje, haos, stampedo i tri žrtve na stadionu!
Najmanje tri osobe su poginule su rano jutros po našem vremenu, a sedam je povređeno u sukobu navijača uoči utakmice fudbalskog prvenstva Hondurasa.

Navijači Olimpije i Motagve sukobili su se sinoć ispred stadiona u Tegusigalpi.

Hulijet Čavarija, portparol bolnice "Eskuela", rekao je agenciji AFP da je u ovu zdravstvenu ustanovu primljeno sedam ljudi, od kojih je troje podleglo povredama, a četvoro je na lečenju i u teškom su stanju.

Predsednik Olimpije Rafale Viljeda rekao je da žali zbog nasilja.

Veruje se da su neredi izbili kada je napadnut autobus u kome su bili igrači Motagve, čija su trojica fudbalera takođe povređena. Igrači Emilio Izagire, DŽonatan Rugijer i Roberto Moreira kratko su zadržani u bolnici.

"Na nas su bacane boce i kamenje, a fudbaleri su pokušali da se sakriju na podu autobusa", rekao je trener Motagve, Dijego Vaskez.

Nacionalna fudbalska liga suspendovala je meč nakon ovog incidenta.

U stampedu koji je nastao na samom stadionu, na kom je bilo 10.000 navijača u trenutku kada su nemiri počeli da se događaju na parkingu i okolnim ulicama, povređen je najveći broj osoba. Napolju ih je sačekao suzavac i veliki broj policajaca, koji su već bili u sukobu sa pripadnicima dve navijačke grupe.

Policija je rasporedila oko 5.000 policajaca unutar i ispred stadiona, jer su procene službi bezbednosti i govorile o tome da se radi o utakmici visokog rizika.

To, nažalost, nije sprečilo tragediju.

Stopa nasilja i kriminala na ulicama Tegusigalpija i ostalih gradova ove u Srednjoj Americi u porastu je poslednjih godina.Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar