Грчка лако против Турске, дабл-дабл Јаниса!

Јанис Адетокунбо уписао дабл-дабл са 16 поена и 10 скокова, а онда сјео на клупу и одгледао завршницу рутинске побједе Грчке над Турском на Акрополис купу.

Кошарка 18.08.2019 | 08:19
Грчка лако против Турске, дабл-дабл Јаниса!
Репрезентација Србије играће у суботу за трофеј Акрополис купа против Грчке која је вечерас са 84:70 савладала Турску у полуфиналу овог турнира.

МВП НБА лиге Јанис Адетокунбо са 16 поена и десет скокова, Принцезис са  18 поена и Папајаниса који је уписао 12 поена предводили су грчку репрезентацију до побједе којом су изборили финале и борбу за 18. трофеј Акрополис купа.

Србија ће од 20.30х у ОАКА Арени у репризи финала из 2009. године имати прилику да шести пут освоји трофеј, односно први пут под овим именом.

Грци су имали побједу у својим рукама током цијелог меча, а када је све било дефинитивно ријешено најбољи грчки кошаркаш Јанис Адетокунбо сјео је на клупу и мирно одгледао завршницу, прослављајући потезе свог брата Таназиса на терену.

ГРЧКА - ТУРСКА 84:70 (24:17, 18:20, 21:20, 21:13)

Турска је прва убацила лопту у обруч, али било је то њено једино вођство, јер су Грци одмах и жестоко узвратили – серијом 13:0 и селектору Турске ништа није рпеостало него да позове тајм аут. 

Са две везане тројке и додатним бацањем Вилбекина успјели су Турци да смање на 17:11, међутим, домаћин је лако враћао двоцифрену предност.

Прва четвртина у којој су доминирали Јанис и Принцезис завршена је 24:17, а иако је Турцима припала друга четвртина и у том периоду су Грци имали огромну предност – 36:22.

Успјевали су Турци тројкама, које су вечерас шутирали 11/36 да се приближе Грцима, што је био и случај на крају друге четвртине која је завршена резултатом 42:37.

Иљасова је био прво име турског тима у наставку, његовим поенима успјели су Турци да приђу на само четири разлике у трећем периоду, било је 61:57, али био је то посљедњи трзај екипе Уфука Сарице.

Грци су брзо, серијом 6:0 вратили двоцифрену предност коју су рутински одржавали до самог краја и уписали побједу 84:70. 

Селекција Грчке у доброј је форми, узимајући у обзир да су раније са убједљивих 83:63 савладали Италију, али проблем за селектора Сарицу је повреда Костаса Слукаса кој се повриједио на том мечу и вјероватно ће пропустити Свјетско првенство у Кини.

Коркмаз са 25 поена и Иљасова са 16 поена били су најефикаснији у селекцији Турске која ће се у недјељу од 17 часова против Италије борити за треће мјесто.

У финалу Акрополис купа од 20.30х играће Грчка и Србија уз директан пренос на ТВ Арена спорт.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар