ПЛ БиХ: Ремији у Бањалуци и на Грбавици!

''Нула'' у Бањалуци, Младост без пораза у гостима! Екипе Борца и Младости одиграле су меч без голова у оквиру петог кола Премијер лиге БиХ. ''Црвено-плави'' су тако изгубили два домаћа бода, док су гости из Добоја код Какња задржали низ без пораза на гостујућим теренима.  Дирнуо лопту и постигао гол за реми на Грбавици.  Слобода изборила реми против Жељезничара поготком Армина Хаџића из његовог првог додира с лоптом.

Фудбал 18.08.2019 | 00:33
ПЛ БиХ: Ремији у Бањалуци и на Грбавици!
Фудбалери Борца одиграли су неријешено пред домаћом публиком са екипом Младости из Добоја код Какња резултатом 0:0 у мечу петог кола Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Већ у трећем минуту гостујући састав је био у прилици да шокира Борчеве фудбалере и навијаче на Градском стадиону, али је Марио Црнички погодио стативу.

Од тог момента, изабраници Бранислава Крунића су преузели контролу и били опаснији ривал, пропустивши три стопостотне шансе за постизање поготка.

У 27. минуту се најбоље нису снашли Марко Јовановић и Марко Мирић након једног центаршута са лијеве стране, док је у финишу првог дијела Буквић два пута био на мукама.

Прво је у 43. минуту Александар Субић искоса са лијеве стране покушао да га матира, али је чувар мреже Младости добро интервенисао, док је у другом минуту судијске надокнаде покушао Даниловић након проигравања петом Саше Кајкута, али остало је 0:0.

Код прве од те двије ситуације, дошло је до вербалног сукоба Субића и Врањеша, који је сматрао да је био у бољој позицији и да је лијеви бек требало да га проигра, али се расправа два играча у црвено-плавим дресовима врло брзо завршила.

Наставили су ''црвено-плави'' са изузетно опасним атацима ка голу гостију и током другог полувремена, плела се мрежа око гола екипе коју је Борац у генералној проби савладао на гостујућем терену резултатом 0:2, али ипак овог пута није нашао пут до мреже гостујућег гола.

Већ до 67. минута Крунић је извршио све три измјене, али ни то није помогло против ривала који се организовано бранио и успјешно одбио сваки атак домаћих играча, запријетивши у два-три наврата из контранапада брзом транзицијом по освојеној лопти.

У наредном колу, које се игра 24. и 25. августа, Борац ће гопстовати актуелном вицешампиону Зрињском којег никад није побиједио у граду на Неретви, док ће Младост поново гостовати, овог пута Раднику.

Два пута Жељезичар је водио против Слободе, али су гости из Тузле на крају изборили реми 2:2 у мечу петог кола Премијер лиге БИХ.

Играо се 80. минут када је Армин Хаџић ушао у игру и отрчао у шеснаестерац док је Пршеш намјештао лопту да изведе корнер, а када је упућен центаршут резервиста Слободе скочио је и послао главом лопту у мрежу Ерића за изједначење 2:2.

Тузланска Слобода у преосталих десет минута сачувала је своју мрежу и освојила бод у утакмици у којој су сва четири гола пала послије прекида.

Узбуђења су почела  послије корнера у 18. минуту. Лопта је прелетјела до Садиковића који је центрирао у шеснаестерац, а Садиковић је био највиши у скоку и погодио за вођство Жељезничара 1:0.

Тузлаци су изједначили послије пола сата игре феноменалним поготком Самира Бекрића. Бивши играч Жељезничара погодио је у "деведесет“ , изједначујући гол није прослављао.

Жељезничар је до нове предности дошао у судијској надокнади из новог слободног ударца.

Садиковић је шутирао кроз „живи зид“ и матирао Лакића који је био љут на своје саиграче који су дозволили да лопта прође између њих.

Чинило се да ће Жељезничар уписати четврту везану побједу, међутим Хаџићу је било довољно свега неколико секунди да поквари планове екипе Амара Осима.

Жељезничар је први на табели са 11 освојених бодова, односно два више од Тузла ситија, који има и утакмицу мање.

Слобода је послије трећег ремија у пет утакмица на позицији шест, са исто толико освојених бодова.

Резултати 5. кола Премијер лиге БиХ

Вележ – Широки Бријег 1:0
/Фајић 19/

Звијезда 09 – Челик 2:2
/Предраговић 32, Стјепановић 64 – Граховац 61, Дилавер 74/

Борац – Младост 0:0

Жељезничар – Слобода 2:2
/Богичевић 18, Садиковић 45+1 - Бекрић 30, Хаџић 80/

ТАБЕЛА: Жељезничар 11, Тузла сити (-1) 9, Борац 8, Челик 8, Сарајево (-2) 7, Слобода 6, Младост 5, Широки Бријег (-1) 4, Вележ 4, Зрињски (-2) 3, Радник (-1) 3, Звијезда (-1) 2.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар