PL BiH: Remiji u Banjaluci i na Grbavici!

''Nula'' u Banjaluci, Mladost bez poraza u gostima! Ekipe Borca i Mladosti odigrale su meč bez golova u okviru petog kola Premijer lige BiH. ''Crveno-plavi'' su tako izgubili dva domaća boda, dok su gosti iz Doboja kod Kaknja zadržali niz bez poraza na gostujućim terenima.  Dirnuo loptu i postigao gol za remi na Grbavici.  Sloboda izborila remi protiv Željezničara pogotkom Armina Hadžića iz njegovog prvog dodira s loptom.

Fudbal 18.08.2019 | 00:33
PL BiH: Remiji u Banjaluci i na Grbavici!
Fudbaleri Borca odigrali su neriješeno pred domaćom publikom sa ekipom Mladosti iz Doboja kod Kaknja rezultatom 0:0 u meču petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Već u trećem minutu gostujući sastav je bio u prilici da šokira Borčeve fudbalere i navijače na Gradskom stadionu, ali je Mario Crnički pogodio stativu.

Od tog momenta, izabranici Branislava Krunića su preuzeli kontrolu i bili opasniji rival, propustivši tri stopostotne šanse za postizanje pogotka.

U 27. minutu se najbolje nisu snašli Marko Jovanović i Marko Mirić nakon jednog centaršuta sa lijeve strane, dok je u finišu prvog dijela Bukvić dva puta bio na mukama.

Prvo je u 43. minutu Aleksandar Subić iskosa sa lijeve strane pokušao da ga matira, ali je čuvar mreže Mladosti dobro intervenisao, dok je u drugom minutu sudijske nadoknade pokušao Danilović nakon proigravanja petom Saše Kajkuta, ali ostalo je 0:0.

Kod prve od te dvije situacije, došlo je do verbalnog sukoba Subića i Vranješa, koji je smatrao da je bio u boljoj poziciji i da je lijevi bek trebalo da ga proigra, ali se rasprava dva igrača u crveno-plavim dresovima vrlo brzo završila.

Nastavili su ''crveno-plavi'' sa izuzetno opasnim atacima ka golu gostiju i tokom drugog poluvremena, plela se mreža oko gola ekipe koju je Borac u generalnoj probi savladao na gostujućem terenu rezultatom 0:2, ali ipak ovog puta nije našao put do mreže gostujućeg gola.

Već do 67. minuta Krunić je izvršio sve tri izmjene, ali ni to nije pomoglo protiv rivala koji se organizovano branio i uspješno odbio svaki atak domaćih igrača, zaprijetivši u dva-tri navrata iz kontranapada brzom tranzicijom po osvojenoj lopti.

U narednom kolu, koje se igra 24. i 25. avgusta, Borac će gopstovati aktuelnom vicešampionu Zrinjskom kojeg nikad nije pobijedio u gradu na Neretvi, dok će Mladost ponovo gostovati, ovog puta Radniku.

Dva puta Željezičar je vodio protiv Slobode, ali su gosti iz Tuzle na kraju izborili remi 2:2 u meču petog kola Premijer lige BIH.

Igrao se 80. minut kada je Armin Hadžić ušao u igru i otrčao u šesnaesterac dok je Pršeš namještao loptu da izvede korner, a kada je upućen centaršut rezervista Slobode skočio je i poslao glavom loptu u mrežu Erića za izjednačenje 2:2.

Tuzlanska Sloboda u preostalih deset minuta sačuvala je svoju mrežu i osvojila bod u utakmici u kojoj su sva četiri gola pala poslije prekida.

Uzbuđenja su počela  poslije kornera u 18. minutu. Lopta je preletjela do Sadikovića koji je centrirao u šesnaesterac, a Sadiković je bio najviši u skoku i pogodio za vođstvo Željezničara 1:0.

Tuzlaci su izjednačili poslije pola sata igre fenomenalnim pogotkom Samira Bekrića. Bivši igrač Željezničara pogodio je u "devedeset“ , izjednačujući gol nije proslavljao.

Željezničar je do nove prednosti došao u sudijskoj nadoknadi iz novog slobodnog udarca.

Sadiković je šutirao kroz „živi zid“ i matirao Lakića koji je bio ljut na svoje saigrače koji su dozvolili da lopta prođe između njih.

Činilo se da će Željezničar upisati četvrtu vezanu pobjedu, međutim Hadžiću je bilo dovoljno svega nekoliko sekundi da pokvari planove ekipe Amara Osima.

Željezničar je prvi na tabeli sa 11 osvojenih bodova, odnosno dva više od Tuzla sitija, koji ima i utakmicu manje.

Sloboda je poslije trećeg remija u pet utakmica na poziciji šest, sa isto toliko osvojenih bodova.

Rezultati 5. kola Premijer lige BiH

Velež – Široki Brijeg 1:0
/Fajić 19/

Zvijezda 09 – Čelik 2:2
/Predragović 32, Stjepanović 64 – Grahovac 61, Dilaver 74/

Borac – Mladost 0:0

Željezničar – Sloboda 2:2
/Bogičević 18, Sadiković 45+1 - Bekrić 30, Hadžić 80/

TABELA: Željezničar 11, Tuzla siti (-1) 9, Borac 8, Čelik 8, Sarajevo (-2) 7, Sloboda 6, Mladost 5, Široki Brijeg (-1) 4, Velež 4, Zrinjski (-2) 3, Radnik (-1) 3, Zvijezda (-1) 2.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar