Грци у фрци пред СП: Слукас под знаком питања!

Кошаркаш Фенербахчеа повредио се на мечу против Италије у Акрополис купу и неизвесно је да ли ће бити спреман да наступи на Светском купу у Кини.  У питању је повреда листа.

Кошарка 17.08.2019 | 18:27
Грци у фрци пред СП: Слукас под знаком питања!
Грчка јесте убедљиво славила против Италије у првом мечу на Акрополис купу у Атини (83:63), али домаћини се нису радовали.

На том дуелу Костас Слукас пожалио се на повреду листа након што је само два минута провео на паркету, па су у медицинском тиму Грчке морали хитно да реагују.

Разлога за бригу има, будући да је преглед магнетном резонанцом који је одрађен данас, потврдио да постоји проблем.

Слукас ће одмах кренути на терапије, пропустиће преостала два меча на Акополис купу, против Турске и Србије, а у уторак ће му поновити бити снимљено повређено место како би се установило да ли има напретка.

Одлучено је да он неће путовати са селекцијом Грчке у Кину у среду.

Одлучено је да Слукас остане у Атини на терапијама и да се прати његово стање, а ако резултати буду задовољавајући, да се накнадно прикључи националном тиму, непосредно пред почетак Мундобаскета, који Грци отварају дуелом против Црне Горе 1. септембра.

Ово је озбиљан проблем за Грчку - Костас Слукас је у опасности да пропусти Мундобаскет. Јуче је доживео повреду против Италије, а како пишу тамошњи медији Слукас је повреди лист и неће путовати са екипом у Кину, већ ће остати у Грчкој да проба да се опорави што пре и можда се накнадно прикљући саиграчима.

Подразумева се, неће играти до краја Акрополис купа, вечерас против Турске и сутра против Србије.

Ако не рачунамо Јаниса Адетокунба, Слукас је уз Ника Калатеса најважнији шраф у игри. После одрађене магнетне резонанце показано је да постоји истегнуће у мишићу.

Слукас ће бити на поновним прегледима у уторак када ће се додатно знати колико је повреда тешка и озбиљна. Он свакако неће отпутовати са саиграчима у среду у Кину, већ ће остати у Атини због третмана. У зависности од каснијег стања, троструки шампион Евролиге ће можда отићи у Кину накнадно, а можда и не.

Грчка игра прву утакмицу 1. септембра против Црне Горе. Без Слукаса Грци имају 13 играча на списку. Ако Костас не буде могао да игра на Мундобаскету биће то огроман ударац за Грке.

Наставља се серија повреда и отказа пред Светско првенство...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар