Grci u frci pred SP: Slukas pod znakom pitanja!

Košarkaš Fenerbahčea povredio se na meču protiv Italije u Akropolis kupu i neizvesno je da li će biti spreman da nastupi na Svetskom kupu u Kini.  U pitanju je povreda lista.

Košarka 17.08.2019 | 18:27
Grci u frci pred SP: Slukas pod znakom pitanja!
Grčka jeste ubedljivo slavila protiv Italije u prvom meču na Akropolis kupu u Atini (83:63), ali domaćini se nisu radovali.

Na tom duelu Kostas Slukas požalio se na povredu lista nakon što je samo dva minuta proveo na parketu, pa su u medicinskom timu Grčke morali hitno da reaguju.

Razloga za brigu ima, budući da je pregled magnetnom rezonancom koji je odrađen danas, potvrdio da postoji problem.

Slukas će odmah krenuti na terapije, propustiće preostala dva meča na Akopolis kupu, protiv Turske i Srbije, a u utorak će mu ponoviti biti snimljeno povređeno mesto kako bi se ustanovilo da li ima napretka.

Odlučeno je da on neće putovati sa selekcijom Grčke u Kinu u sredu.

Odlučeno je da Slukas ostane u Atini na terapijama i da se prati njegovo stanje, a ako rezultati budu zadovoljavajući, da se naknadno priključi nacionalnom timu, neposredno pred početak Mundobasketa, koji Grci otvaraju duelom protiv Crne Gore 1. septembra.

Ovo je ozbiljan problem za Grčku - Kostas Slukas je u opasnosti da propusti Mundobasket. Juče je doživeo povredu protiv Italije, a kako pišu tamošnji mediji Slukas je povredi list i neće putovati sa ekipom u Kinu, već će ostati u Grčkoj da proba da se oporavi što pre i možda se naknadno prikljući saigračima.

Podrazumeva se, neće igrati do kraja Akropolis kupa, večeras protiv Turske i sutra protiv Srbije.

Ako ne računamo Janisa Adetokunba, Slukas je uz Nika Kalatesa najvažniji šraf u igri. Posle odrađene magnetne rezonance pokazano je da postoji istegnuće u mišiću.

Slukas će biti na ponovnim pregledima u utorak kada će se dodatno znati koliko je povreda teška i ozbiljna. On svakako neće otputovati sa saigračima u sredu u Kinu, već će ostati u Atini zbog tretmana. U zavisnosti od kasnijeg stanja, trostruki šampion Evrolige će možda otići u Kinu naknadno, a možda i ne.

Grčka igra prvu utakmicu 1. septembra protiv Crne Gore. Bez Slukasa Grci imaju 13 igrača na spisku. Ako Kostas ne bude mogao da igra na Mundobasketu biće to ogroman udarac za Grke.

Nastavlja se serija povreda i otkaza pred Svetsko prvenstvo...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar