Само да се нико више не повриједи...

Данашњи противник Орлова на Акрополис купу су Италијани, екипа против које ћемо играти у групи у Кини.

Кошарка 17.08.2019 | 12:07
Само да се нико више не повриједи...
Акрополис куп је за репрезентацију Србије почео веома успешно резултатски, али и веома неуспешно имајући у виду да се Драган Милосављевић повредио против Турске и да ће пропустити Светско првенство. Исто важи и за Милоша Теодосића од раније. Зато пред данашњи меч с репрезентацијом Италије (17х), пре жеље за победом имамо жељу да се више нико не повреди!

То је сада главни циљ, а победе у припремном периоду могу, али и не морају много тога да значе и донесу.

Додуше, Орлови данас играју против Италијана са којима ће се састати у групи на Светском првенству у Кини и зато је ова данашња утакмица посебна. Видећемо како ће Александар Ђорђевић и РомеоСакети сакрити карте вечерас, да ли ће одиграти тактички...

Италијани ће свакако бити приморани да "сакрију" два важна адута. Тачније три. Николо Мели неће играти на Мундобаскету, док Ђиђи Датоме и Данило Галинари хоће. Али последња двојица неће играти вечерас против Србије зато што се још опорављају од повреда. То значи да Италијани као и синоћ против Грчке неће играти у најјачем саставу.

Због тога ће посебно Орлови бити изражени фаворит против Италијана. Србија је добила све досадашње дуеле у току припрема, али би вероватно стручни штаб пристао да су то све били порази, а да су Теодосић и Милосављевић здрави.

Такође, Владимир Лучић има проблем са повредом бутног мишића, али он би требало да буде спреман за учешће у Кини. Видећемо и каква је ситуација са Николом Милутиновим који није играо јуче против Турске.

Очигледно је било против Турака колико су заправо они мечеви с Литванцима били добри. Већ се види разлика, тим је напредовао, посебно у одбрани, било је доста одузетих лопти где је предњачио Марко Гудурић, Богдан Богдановић је наместио праћку, Никола Јокић је почео да игра онако како се прижељкује, Бирћевић је био добар офанзивно, тако да је све штимало у екипи Србије, осим те несрећне повреде Милосављевића.

Велика штета…

Италија је са друге стране почишћена против Грчке и зато што није играла у најјачем саставу, али и зато што Грци изгледају опасно на паркету са невероватним Јанисом Адетокунбом. Италијане је вадио Марко Белинели са индивидуалним акцијама, а солидан је био и Пол Билига. Реално у оваквом саставу тешко да могу да нанесу штету нашем тиму који гази за сада све пред собом.

Када се све сабере и одузме Србија не би требало да има проблем са Италијанима гледајући свеукупно па би све осим победе нашег састава било изненађујуће. Ипак делује да су Србија и Грчка за класу испред Италијана и Турака.

На Орловима је вечерас да задају ударац Италији, да им одмах дају до знања ко ће водити главну реч на Мундобаскету  у групи Д. Чисто да не буде забуне.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар