Samo da se niko više ne povrijedi...

Današnji protivnik Orlova na Akropolis kupu su Italijani, ekipa protiv koje ćemo igrati u grupi u Kini.

Košarka 17.08.2019 | 12:07
Samo da se niko više ne povrijedi...
Akropolis kup je za reprezentaciju Srbije počeo veoma uspešno rezultatski, ali i veoma neuspešno imajući u vidu da se Dragan Milosavljević povredio protiv Turske i da će propustiti Svetsko prvenstvo. Isto važi i za Miloša Teodosića od ranije. Zato pred današnji meč s reprezentacijom Italije (17h), pre želje za pobedom imamo želju da se više niko ne povredi!

To je sada glavni cilj, a pobede u pripremnom periodu mogu, ali i ne moraju mnogo toga da znače i donesu.

Doduše, Orlovi danas igraju protiv Italijana sa kojima će se sastati u grupi na Svetskom prvenstvu u Kini i zato je ova današnja utakmica posebna. Videćemo kako će Aleksandar Đorđević i RomeoSaketi sakriti karte večeras, da li će odigrati taktički...

Italijani će svakako biti primorani da "sakriju" dva važna aduta. Tačnije tri. Nikolo Meli neće igrati na Mundobasketu, dok Điđi Datome i Danilo Galinari hoće. Ali poslednja dvojica neće igrati večeras protiv Srbije zato što se još oporavljaju od povreda. To znači da Italijani kao i sinoć protiv Grčke neće igrati u najjačem sastavu.

Zbog toga će posebno Orlovi biti izraženi favorit protiv Italijana. Srbija je dobila sve dosadašnje duele u toku priprema, ali bi verovatno stručni štab pristao da su to sve bili porazi, a da su Teodosić i Milosavljević zdravi.

Takođe, Vladimir Lučić ima problem sa povredom butnog mišića, ali on bi trebalo da bude spreman za učešće u Kini. Videćemo i kakva je situacija sa Nikolom Milutinovim koji nije igrao juče protiv Turske.

Očigledno je bilo protiv Turaka koliko su zapravo oni mečevi s Litvancima bili dobri. Već se vidi razlika, tim je napredovao, posebno u odbrani, bilo je dosta oduzetih lopti gde je prednjačio Marko Gudurić, Bogdan Bogdanović je namestio praćku, Nikola Jokić je počeo da igra onako kako se priželjkuje, Birćević je bio dobar ofanzivno, tako da je sve štimalo u ekipi Srbije, osim te nesrećne povrede Milosavljevića.

Velika šteta…

Italija je sa druge strane počišćena protiv Grčke i zato što nije igrala u najjačem sastavu, ali i zato što Grci izgledaju opasno na parketu sa neverovatnim Janisom Adetokunbom. Italijane je vadio Marko Belineli sa individualnim akcijama, a solidan je bio i Pol Biliga. Realno u ovakvom sastavu teško da mogu da nanesu štetu našem timu koji gazi za sada sve pred sobom.

Kada se sve sabere i oduzme Srbija ne bi trebalo da ima problem sa Italijanima gledajući sveukupno pa bi sve osim pobede našeg sastava bilo iznenađujuće. Ipak deluje da su Srbija i Grčka za klasu ispred Italijana i Turaka.

Na Orlovima je večeras da zadaju udarac Italiji, da im odmah daju do znanja ko će voditi glavnu reč na Mundobasketu  u grupi D. Čisto da ne bude zabune.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar