Ким Џонг Ун надгледао пробу "новог оружја"

Лидер Сјеверне Кореје Ким Џонг Ун надгледао је у петак пробу "новог оружја", јавила је јутрос сјевернокорејска званична агенција КЦНА.

Свијет 17.08.2019 | 11:02
Ким Џонг Ун надгледао пробу "новог оружја"
То је шеста проба оружја у последње три недјеље.

Те пробе би могле да компликује напоре америчких преговарача који наредне недеље путују у Јужну Кореју и Јапан на разговоре о денуклеаризацији корејског полуострва.

Пјонгјанг је крајем јула спровео низ тестирања као знак протеста због заједничке војне вјежбе америчких и јужнокорејских снага. Северна Кореја је одувек сматрала да су те годишње војне вежбе припрема за евентуалну инвазију њене територије.

Војни званичници Јужне Кореје навели су да се јучерашња проба односила на две балистичке ракете кратког домета које су летјеле око 230 километара и завршиле у Јапанском мору.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милан

17.08.2019 11:53

Тако малена земља ,а никога се не боји,да ствар буде јос гора за плитки америцки мозак. Људи су 30 година под санкцијама и нико им ниста не мозе . Јос несто близу су америке . А тек сто се боје Руса и Ирана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Милан

17.08.2019 14:26

Мој Милана неко тебе дебело лаже. Далеко је то од тог сто су те нафиловали. Кореа је земља пуна поноса али и хвале треба да знаш да све док никога не напада неће имати ни проблем. То колико ти мислиш да је напредна јесте да бих сваки други становник побјегао у сусједну богату Кореју. Глад је велика а војска скупа