Kim Džong Un nadgledao probu "novog oružja"

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un nadgledao je u petak probu "novog oružja", javila je jutros sjevernokorejska zvanična agencija KCNA.

Svijet 17.08.2019 | 11:02
Kim Džong Un nadgledao probu "novog oružja"
To je šesta proba oružja u poslednje tri nedjelje.

Te probe bi mogle da komplikuje napore američkih pregovarača koji naredne nedelje putuju u Južnu Koreju i Japan na razgovore o denuklearizaciji korejskog poluostrva.

Pjongjang je krajem jula sproveo niz testiranja kao znak protesta zbog zajedničke vojne vježbe američkih i južnokorejskih snaga. Severna Koreja je oduvek smatrala da su te godišnje vojne vežbe priprema za eventualnu invaziju njene teritorije.

Vojni zvaničnici Južne Koreje naveli su da se jučerašnja proba odnosila na dve balističke rakete kratkog dometa koje su letjele oko 230 kilometara i završile u Japanskom moru.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milan

17.08.2019 11:53

Tako malena zemlja ,a nikoga se ne boji,da stvar bude jos gora za plitki americki mozak. Ljudi su 30 godina pod sankcijama i niko im nista ne moze . Jos nesto blizu su amerike . A tek sto se boje Rusa i Irana.

ODGOVORITE
Name

Re Milan

17.08.2019 14:26

Moj Milana neko tebe debelo laže. Daleko je to od tog sto su te nafilovali. Korea je zemlja puna ponosa ali i hvale treba da znaš da sve dok nikoga ne napada neće imati ni problem. To koliko ti misliš da je napredna jeste da bih svaki drugi stanovnik pobjegao u susjednu bogatu Koreju. Glad je velika a vojska skupa