ШПА: Ау, матори! Ушао са клупе и нокаутирао Барсу!

Барса у шоку – спектакуларне маказице Адуриса за "експлозију Сан Мамеса"! Фудбалери Барселоне поражени су од Атлетик Билбаоа са 1:0, у првом колу Ла Лиге.  Прекаљени нападач Билбаоа, Ариц Адурис феноменалним потезом је донео свом тиму три бода на премијери нове сезоне у Шпанији.  Немој никад да идеш у пензију! Адурисов еврогол после 30 секунди на терену уништио Барселону! Капа доле, мајсторе. . . !

Фудбал 16.08.2019 | 23:42
ШПА: Ау, матори! Ушао са клупе и нокаутирао Барсу!
Изабраници Ернеста Валвердеа нису успели да остваре добар резултат био Лионела Месија, који је меч пропустио због повреде листа.

Каталонски гигант изгледао је веома лоше у Баскији, имали су само један шут у оквир гола и победа заслужено иде у руке Билбаоа.

Херој тријумфа је искусни Ариц Адурис, који је у 89. минуту постигао невероватан гол. Капа је центрирао, а прекаљени нападач је спектакуларним маказицама савладао Тер Штегена.

Адурис, који има 38 година, најавио је да ће се на крају ове сезоне пензионисати и није могао на бољи начин да започне последњу такмичарску годину. За Атлетик Билбао игра од 2012. године и скупио је више од 200 наступа.

Барселона је изгледала бледо, без праве идеје, Антоан Гризман није успео да се наметне и неће по лепом памтити деби за каталонски клуб.

Актуелни шампион Шпаније у другом колу чека Бетис, док Билбао гостује Хетафеу.

Лионел Меси због повреде је пропустио гостовање Барселоне у Билбаоу, па је "огртач Супермена" морао да стави неко други.

Када је већ изгледало да ће се прва утакмица сезоне 2019/20 у шпанској Примери завршити без победника, али и без погодака, на сцену је ступио 38-годишњи Ариц Адурис.

Реаговао је на центаршут Андера Капе као да је дупло млађи него што јесте и минут пре краја, "маказицама" матирао Тер Штегена.

Атлетик Билбао - Барселона 1:0 (0:0)!

Потпуно спектакуларној завршници меча на "Сан Мамесу" допринело је и то што је тренер домаћих Гаиска Гаритано увео Адуриса са клупе око пола минута пре акције за победоносни погодак!

Ветеран црвено-белих тако је на најбољи могући начин почео своју опроштајну сезону.

Затресавши мрежу, уједно је изједначио Месијев рекорд - 15 узастопних сезона са бар једним голом у домаћем првенству. Аргентинац ће врло брзо опет постати усамљени рекордер, али Адурис се сигурно неће жалити...

Осим што је била без најбољег играча, Барселона је у финишу првог полувремена остала без Луиса Суареза. Он је повредио лист, а више о озбиљности повреде знаће се у суботу.

Подсећамо да Уругвајац у јануару пуни 33 године, што значи да би овакве ствари могле да му се дешавају све чешће. На срећу, Каталонци су дали велики новац да доведу Антоана Гризмана из Атлетико Мадрида, али Француз на дебију у Примери није показао ништа специјално...

АТЛЕТИК: Симон - Капа, Алварез, Нуњез, Берчиче - Лопез (Бењат), Д. Гарсија - Де Маркос (Сансет), Р. Гарсија, Муниаин - Вилијамс (Адурис).

БАРСЕЛОНА: Тер Штеген - Семедо, Пике, Лангле, Алба - Роберто (Перез), Де Јонг, Алења (Ракитић) - Дембеле, Суарез (Рафиња), Гризман.

ПАРОВИ 1. КОЛА:

Атлетик Билбао - Барселона 1:0 (0:0)
/Адуриз 89/

субота

Селта - Реал Мадрид 17.00
Валенсија - Сосиједад 19.00
Мајорка - Еибар 20.00
Леганес - Осасуна 21.00
Виљареал - Гранада 21.00

недеља

Алавес - Леванте 17.00
Еспањол - Севиља 19.00
Бетис - Ваљадолид 21.00
Атлетико Мадрид - Хетафе 22.00

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар