ŠPA: Au, matori! Ušao sa klupe i nokautirao Barsu!

Barsa u šoku – spektakularne makazice Adurisa za "eksploziju San Mamesa"! Fudbaleri Barselone poraženi su od Atletik Bilbaoa sa 1:0, u prvom kolu La Lige.  Prekaljeni napadač Bilbaoa, Aric Aduris fenomenalnim potezom je doneo svom timu tri boda na premijeri nove sezone u Španiji.  Nemoj nikad da ideš u penziju! Adurisov evrogol posle 30 sekundi na terenu uništio Barselonu! Kapa dole, majstore. . . !

Fudbal 16.08.2019 | 23:42
ŠPA: Au, matori! Ušao sa klupe i nokautirao Barsu!
Izabranici Ernesta Valverdea nisu uspeli da ostvare dobar rezultat bio Lionela Mesija, koji je meč propustio zbog povrede lista.

Katalonski gigant izgledao je veoma loše u Baskiji, imali su samo jedan šut u okvir gola i pobeda zasluženo ide u ruke Bilbaoa.

Heroj trijumfa je iskusni Aric Aduris, koji je u 89. minutu postigao neverovatan gol. Kapa je centrirao, a prekaljeni napadač je spektakularnim makazicama savladao Ter Štegena.

Aduris, koji ima 38 godina, najavio je da će se na kraju ove sezone penzionisati i nije mogao na bolji način da započne poslednju takmičarsku godinu. Za Atletik Bilbao igra od 2012. godine i skupio je više od 200 nastupa.

Barselona je izgledala bledo, bez prave ideje, Antoan Grizman nije uspeo da se nametne i neće po lepom pamtiti debi za katalonski klub.

Aktuelni šampion Španije u drugom kolu čeka Betis, dok Bilbao gostuje Hetafeu.

Lionel Mesi zbog povrede je propustio gostovanje Barselone u Bilbaou, pa je "ogrtač Supermena" morao da stavi neko drugi.

Kada je već izgledalo da će se prva utakmica sezone 2019/20 u španskoj Primeri završiti bez pobednika, ali i bez pogodaka, na scenu je stupio 38-godišnji Aric Aduris.

Reagovao je na centaršut Andera Kape kao da je duplo mlađi nego što jeste i minut pre kraja, "makazicama" matirao Ter Štegena.

Atletik Bilbao - Barselona 1:0 (0:0)!

Potpuno spektakularnoj završnici meča na "San Mamesu" doprinelo je i to što je trener domaćih Gaiska Garitano uveo Adurisa sa klupe oko pola minuta pre akcije za pobedonosni pogodak!

Veteran crveno-belih tako je na najbolji mogući način počeo svoju oproštajnu sezonu.

Zatresavši mrežu, ujedno je izjednačio Mesijev rekord - 15 uzastopnih sezona sa bar jednim golom u domaćem prvenstvu. Argentinac će vrlo brzo opet postati usamljeni rekorder, ali Aduris se sigurno neće žaliti...

Osim što je bila bez najboljeg igrača, Barselona je u finišu prvog poluvremena ostala bez Luisa Suareza. On je povredio list, a više o ozbiljnosti povrede znaće se u subotu.

Podsećamo da Urugvajac u januaru puni 33 godine, što znači da bi ovakve stvari mogle da mu se dešavaju sve češće. Na sreću, Katalonci su dali veliki novac da dovedu Antoana Grizmana iz Atletiko Madrida, ali Francuz na debiju u Primeri nije pokazao ništa specijalno...

ATLETIK: Simon - Kapa, Alvarez, Nunjez, Berčiče - Lopez (Benjat), D. Garsija - De Markos (Sanset), R. Garsija, Muniain - Vilijams (Aduris).

BARSELONA: Ter Štegen - Semedo, Pike, Langle, Alba - Roberto (Perez), De Jong, Alenja (Rakitić) - Dembele, Suarez (Rafinja), Grizman.

PAROVI 1. KOLA:

Atletik Bilbao - Barselona 1:0 (0:0)
/Aduriz 89/

subota

Selta - Real Madrid 17.00
Valensija - Sosijedad 19.00
Majorka - Eibar 20.00
Leganes - Osasuna 21.00
Viljareal - Granada 21.00

nedelja

Alaves - Levante 17.00
Espanjol - Sevilja 19.00
Betis - Valjadolid 21.00
Atletiko Madrid - Hetafe 22.00

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar