Ђорђевић о повреди Гагија: Надамо се да није...

Све мисли су нам уперене ка Милосављевићу. . .  Селектору Србије није било лако да размишља и прича о кошарци, иако су "орлови" одиграли добру утакмицу и убедљиво победили Турску.  Александар Ђорђевић, селектор кошаркашке репрезентације Србије, био је утучен после победе над Турском на Акрополис купу у Грчкој.

Кошарка 17.08.2019 | 10:13
Ђорђевић о повреди Гагија: Надамо се да није...
У трећој четвртини меча Драган Милосављевић се повредио, а према информацијама ради се о повреди колена.

Сви се надају да није у питању повреда предњег укрштеног лигамента (АЦЛ), баш као и Ђорђевић.

"Шта рећи, ако уопште треба да се прича о кошарцу после овакве утакмице, сигурно је да је прво размишљање о Милосављевићу. Надамо се да није... Отишао је већ на магнетну резонанацу са нашим лекаром", рекао је Ђорђевић за "Блиц".

Кошаркашка репрезентација Србије победила је Турску са 87:72 у првом мечу на традиционалном купу у Грчкој.

"Што се тиче утакмице мислим да смо имали добра одбрамбена решења без обзира на велики број промашаја турске екипе у првом полувремену. Много пута смо их ми у последњим секундама напада довели до тих ситуација, агресивношћу. Добро смо отворили утакмицу, сви су били концентрисани, на добар начин играли. Играли смо из одбране, можемо и морамо боље сваки пут. Знамо шта је пред нама и то је то", додао је Ђорђевић.

Страх да је Драган Милосављевић доживео повреду због које би могао дуго да одсуствује са терена био је без конкуренције главни утисак у табору "орлова" након победе над Турском.

Србија се већим делом меча поигравала са противником и на старту "Акрополис купа" славила резултатом 87:72.

Међутим, скоро половину меча на терену, ни на клупи није било Драгана Милосављевића, који је после повреде ноге у 23. минуту отишао на снимање магнетном резонанцом.

"Тешко је говорити о кошарци после овакве утакмице. Све мисли су нам уперене ка Милосављевићу, уз наду да повреда није тешка", процедио је Александар Ђорђевић.

Самом утакмицом, у којој су "орлови" подигли учинак током припрема за Мундобаскет на 4-0, био је задовољан.

"Мислим да смо из добрих одбрамбених решења дошли до резултата. Иако су Турци у првом полувремену промашивали и неке шутеве из израђених позиција, треба рећи да смо их у много ситуација својом агресивношћу довели у ситуацију да нападе решавају у последњим секундама. Добро смо отворили утакмицу, пре свега квалитетним приступом одбрани, добро смо играли и све време контролисали резултат".

Репрезентација Србије у суботу од 17 часова ће се састати са Италијом, а до тада се свакако очекују конкретније вести о повреди 30-годишњег бека Уникахе.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар