Đorđević o povredi Gagija: Nadamo se da nije...

Sve misli su nam uperene ka Milosavljeviću. . .  Selektoru Srbije nije bilo lako da razmišlja i priča o košarci, iako su "orlovi" odigrali dobru utakmicu i ubedljivo pobedili Tursku.  Aleksandar Đorđević, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, bio je utučen posle pobede nad Turskom na Akropolis kupu u Grčkoj.

Košarka 17.08.2019 | 10:13
Đorđević o povredi Gagija: Nadamo se da nije...
U trećoj četvrtini meča Dragan Milosavljević se povredio, a prema informacijama radi se o povredi kolena.

Svi se nadaju da nije u pitanju povreda prednjeg ukrštenog ligamenta (ACL), baš kao i Đorđević.

"Šta reći, ako uopšte treba da se priča o košarcu posle ovakve utakmice, sigurno je da je prvo razmišljanje o Milosavljeviću. Nadamo se da nije... Otišao je već na magnetnu rezonanacu sa našim lekarom", rekao je Đorđević za "Blic".

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Tursku sa 87:72 u prvom meču na tradicionalnom kupu u Grčkoj.

"Što se tiče utakmice mislim da smo imali dobra odbrambena rešenja bez obzira na veliki broj promašaja turske ekipe u prvom poluvremenu. Mnogo puta smo ih mi u poslednjim sekundama napada doveli do tih situacija, agresivnošću. Dobro smo otvorili utakmicu, svi su bili koncentrisani, na dobar način igrali. Igrali smo iz odbrane, možemo i moramo bolje svaki put. Znamo šta je pred nama i to je to", dodao je Đorđević.

Strah da je Dragan Milosavljević doživeo povredu zbog koje bi mogao dugo da odsustvuje sa terena bio je bez konkurencije glavni utisak u taboru "orlova" nakon pobede nad Turskom.

Srbija se većim delom meča poigravala sa protivnikom i na startu "Akropolis kupa" slavila rezultatom 87:72.

Međutim, skoro polovinu meča na terenu, ni na klupi nije bilo Dragana Milosavljevića, koji je posle povrede noge u 23. minutu otišao na snimanje magnetnom rezonancom.

"Teško je govoriti o košarci posle ovakve utakmice. Sve misli su nam uperene ka Milosavljeviću, uz nadu da povreda nije teška", procedio je Aleksandar Đorđević.

Samom utakmicom, u kojoj su "orlovi" podigli učinak tokom priprema za Mundobasket na 4-0, bio je zadovoljan.

"Mislim da smo iz dobrih odbrambenih rešenja došli do rezultata. Iako su Turci u prvom poluvremenu promašivali i neke šuteve iz izrađenih pozicija, treba reći da smo ih u mnogo situacija svojom agresivnošću doveli u situaciju da napade rešavaju u poslednjim sekundama. Dobro smo otvorili utakmicu, pre svega kvalitetnim pristupom odbrani, dobro smo igrali i sve vreme kontrolisali rezultat".

Reprezentacija Srbije u subotu od 17 časova će se sastati sa Italijom, a do tada se svakako očekuju konkretnije vesti o povredi 30-godišnjeg beka Unikahe.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar