Директор Агенције Енвер Халиловић испитан у Сипи

– Инспектори Агенције за истраге и заштиту (СИПА) испитали су Енвера Халиловића, директора Агенције за развој високог образовања и осигурање квалитета БиХ због нерегуларности око процеса акредитације два јавна Универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву.

Босна и Херцеговина 16.08.2019 | 18:59
Директор Агенције Енвер Халиловић испитан у Сипи
"Прошле седмице, инспектори су испитали и још неке људе у Агенцији и постављали им питања око акредитације универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву. Добили су потребне информације и на крају су испитали и директора агенције", испричао је извор "Независних".

У СИПА-и су потврдили да "предузимају мјере и радње" с циљем прикупљања обавјештења која се односе на Агенцију за развој високог образовања и осигурање квалитета у БиХ.

Подсјећања ради, Агенција за акредитацију високошколских установа Републике Српске и универзитети у Бањалуци и Источном Сарајеву, половином априла предали су Тужилаштву БиХ пријаву против Халиловића за несавјестан рад у служби, злоупотребу положаја или овлаштења и кривотворење исправа.

У суштини, како тврде у Републици Српској, Халиловић је мимо свих закона и правила агенције одбио акредитацију два јавна Универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву и поред тога што је његов замјеник Слободан Станић, дао препоруку за акредитацију та два јавна универзитета али и Универзитета у Зеници. Након те препоруке, Халиловић је мимо свих правила повукао те препоруке и самостално одлучиода акредитује Универзитет у Зеници, и одбио акредитацију Универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву.

(Независне)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Василије

16.08.2019 17:28

Ово је типични примјер безобразлука и злоупотребе положаја. Појединац се је усудио да се игра са судбинама више хиљада дјеце (младих људи) која студирају на државном универзитету у Бањој Луци и Источном Сарајеву. Па какву им поруку шаље тај примјерак који мисли да је ухватио "бога за браду". Па шта би он радио да нема Републике Српске, шта би се тек тада радило и манипулисало са српским народом. Ако он не буде одговарао на суду, онда стварно нема правне државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.08.2019 18:20

Ста знају инспектори о акредитацији?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

16.08.2019 19:08

Сигурно висе него своји надредјени са купљеним дипломама.