Direktor Agencije Enver Halilović ispitan u Sipi

– Inspektori Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) ispitali su Envera Halilovića, direktora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH zbog neregularnosti oko procesa akreditacije dva javna Univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

Bosna i Hercegovina 16.08.2019 | 18:59
Direktor Agencije Enver Halilović ispitan u Sipi
"Prošle sedmice, inspektori su ispitali i još neke ljude u Agenciji i postavljali im pitanja oko akreditacije univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu. Dobili su potrebne informacije i na kraju su ispitali i direktora agencije", ispričao je izvor "Nezavisnih".

U SIPA-i su potvrdili da "preduzimaju mjere i radnje" s ciljem prikupljanja obavještenja koja se odnose na Agenciju za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta u BiH.

Podsjećanja radi, Agencija za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske i univerziteti u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, polovinom aprila predali su Tužilaštvu BiH prijavu protiv Halilovića za nesavjestan rad u službi, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja i krivotvorenje isprava.

U suštini, kako tvrde u Republici Srpskoj, Halilović je mimo svih zakona i pravila agencije odbio akreditaciju dva javna Univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu i pored toga što je njegov zamjenik Slobodan Stanić, dao preporuku za akreditaciju ta dva javna univerziteta ali i Univerziteta u Zenici. Nakon te preporuke, Halilović je mimo svih pravila povukao te preporuke i samostalno odlučioda akredituje Univerzitet u Zenici, i odbio akreditaciju Univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

(Nezavisne)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Василије

16.08.2019 17:28

Ово је типични примјер безобразлука и злоупотребе положаја. Појединац се је усудио да се игра са судбинама више хиљада дјеце (младих људи) која студирају на државном универзитету у Бањој Луци и Источном Сарајеву. Па какву им поруку шаље тај примјерак који мисли да је ухватио "бога за браду". Па шта би он радио да нема Републике Српске, шта би се тек тада радило и манипулисало са српским народом. Ако он не буде одговарао на суду, онда стварно нема правне државе.

ODGOVORITE
Name

Re

16.08.2019 18:20

Sta znaju inspektori o akreditaciji?

ODGOVORITE
Name

Direkt

16.08.2019 19:08

Sigurno vise nego svoji nadredjeni sa kupljenim diplomama.