СПЦ: Ухапшена два лица због крађе бакарног лима

Службеници Полицијске станице Високо, под надзором и у сарадњи с Тужилаштвом Зеничко-добојског кантона (ЗДК), ухапсили су двије особе због извршене тешке крађе у помоћним просторијама православне цркве у Високом.

Република Српска 16.08.2019 | 18:20
СПЦ: Ухапшена два лица због крађе бакарног лима
Према ријечима Алдине Алић, портпарола МУП ЗДК, у протеклом периоду предузимали су интензивне мјере и радње на терену с циљем расвјетљавања два кривична дјела тешке крађе, извршене у ноћи са 28. на 29. јул и у временском периоду од 11. до 13. августа.

– Том приликом непознате особе, на насилан начин, односно проваљивањем, ушле су у помоћне просторије које се налазе у склопу православне цркве “Свети Прокопије” у Високом, те отуђиле око 95 квадратних метара бакарног лима – појашњава Алић.

Додаје да су полицијски службеници оперативним радом на терену дошли до сазнања да се у везу с извршењем наведених кривичних дјела могу довести особе иницијала М. Ш. (40) из Високог и Б. Б. (20) из Мостара. 

– Они су дана 14. августа лоцирани и ухапшени, а у службеним просторијама ПС Високо заведена је криминалистичка обрада због постојања основа сумње да су починили наведена кривична дјела, те још шест других тешких крађа које су извршене у протеклом периоду на подручју Високог – каже Алић.

С циљем документовања и доказивања извршених кривичних дјела, а у складу с наредбама Општинског суда у Високом, полицијски тимови извршили су и претресе на више локација.

– Том приликом су пронађени и одузети одређени предмети који потичу из извршених тешких крађа. Бакарни лим који је отуђен из помоћних просторија цркве је, такође, пронађен и одузет – закључује Алић.

(Аваз)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Кум

16.08.2019 21:03

Боље да њима БОГ суди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боб Роцк

17.08.2019 07:30

Када поциње хапсење великодостојника за педофилију и крадју народног новца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аноннимусс

18.08.2019 20:59

У овој дрзави вјероватно , НИКАД. Такви се цјене и радо су видјени у елитном друству. Назалост дотакли смо дно та по свим могуцим нацелима како морално , духовно тако и образом. Ако имас паре не морас да одговарас за дјела. Због таквих само се Богу молим у својој куци.