SPC: Uhapšena dva lica zbog krađe bakarnog lima

Službenici Policijske stanice Visoko, pod nadzorom i u saradnji s Tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), uhapsili su dvije osobe zbog izvršene teške krađe u pomoćnim prostorijama pravoslavne crkve u Visokom.

Republika Srpska 16.08.2019 | 18:20
SPC: Uhapšena dva lica zbog krađe bakarnog lima
Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP ZDK, u proteklom periodu preduzimali su intenzivne mjere i radnje na terenu s ciljem rasvjetljavanja dva krivična djela teške krađe, izvršene u noći sa 28. na 29. jul i u vremenskom periodu od 11. do 13. avgusta.

– Tom prilikom nepoznate osobe, na nasilan način, odnosno provaljivanjem, ušle su u pomoćne prostorije koje se nalaze u sklopu pravoslavne crkve “Sveti Prokopije” u Visokom, te otuđile oko 95 kvadratnih metara bakarnog lima – pojašnjava Alić.

Dodaje da su policijski službenici operativnim radom na terenu došli do saznanja da se u vezu s izvršenjem navedenih krivičnih djela mogu dovesti osobe inicijala M. Š. (40) iz Visokog i B. B. (20) iz Mostara. 

– Oni su dana 14. avgusta locirani i uhapšeni, a u službenim prostorijama PS Visoko zavedena je kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da su počinili navedena krivična djela, te još šest drugih teških krađa koje su izvršene u proteklom periodu na području Visokog – kaže Alić.

S ciljem dokumentovanja i dokazivanja izvršenih krivičnih djela, a u skladu s naredbama Opštinskog suda u Visokom, policijski timovi izvršili su i pretrese na više lokacija.

– Tom prilikom su pronađeni i oduzeti određeni predmeti koji potiču iz izvršenih teških krađa. Bakarni lim koji je otuđen iz pomoćnih prostorija crkve je, takođe, pronađen i oduzet – zaključuje Alić.

(Avaz)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kum

16.08.2019 21:03

Bolje da njima BOG sudi.

ODGOVORITE
Name

Bob Rock

17.08.2019 07:30

Kada pocinje hapsenje velikodostojnika za pedofiliju i kradju narodnog novca.

ODGOVORITE
Name

Anonnimuss

18.08.2019 20:59

U ovoj drzavi vjerovatno , NIKAD. Takvi se cjene i rado su vidjeni u elitnom drustvu. Nazalost dotakli smo dno ta po svim mogucim nacelima kako moralno , duhovno tako i obrazom. Ako imas pare ne moras da odgovaras za djela. Zbog takvih samo se Bogu molim u svojoj kuci.