Милојевић: Волио бих да ми неко објасни, шта је то срећа?

“Ја сам изгледа срећник, па нек остане тако”, каже звездин тренер пред гостовање у Суботици и не заборавља да Партизану пожели пласман у групну фазу Лиге Европе.

Фудбал 17.08.2019 | 13:04
Милојевић: Волио бих да ми неко објасни, шта је то срећа?
Групна фаза неког европског такмичења већ је обезбеђена, али добро знају у Љутице Богдана да је пут до тамо много лакши са шампионске позиције, па ни уочи гостовања у Суботици Владан Милојевић не заборавља да пдосети да је Суперлига ипак приоритет Црвене звезде. Ипак, меч са Спартаком првенствено је био прилика да се још једном осврнемо на драматични двомеч са Копенхагеном.

У њему је Звезда стигла до великог успеха, али дежурни критичари – демантовао их је и наш Александар Глигорић у јучерашњем тексту – ону луду завршницу у Данској опет ће приписати необјашњивој срећи црвено-белих. А шта на све то каже Милојевић?

"И Ливерпул и Копенхаген, само нека гурају.... Код нас је најлакше да кажете да је неко имао среће и са тим се завршава све то. Волео бих да ми неко објасни шта је срећа? Нико никад није објаснио шта је срећа. Ја сам изгледа срећник па нека остане тако. Ја сам само обичан човек који се труди и свој посао покушава да ради на најбољи начин. Морате да имате дозу свега тога, али момци су стварно заслужили све похвале, с обзиром на исцрпљујућу и тешку утакмицу", мирно одговара Звездин шеф струке, а преноси агенција Бета.

Добро ипак зна Милојевић да у фудбалу јуче не постоји, а историја нас учи да су врло често најтеже утакмице оне после великих европских изазова.

“Обавезе су такве, то је спорт. Такви тренуци су лепи и незаборавни. Не можете, с друге стране, да останете на томе, морате да размишљате о наредној утакмици. Нема много времена за радовање… Велике су емоције, позитивне или негативне. Долази до великог пражњења и батерије треба да се напуне. Изузетно ценим играче, пре свега као људе, а онда као спортисте. Битно је да буду добри људи, људи који ће да схвате да је ово њихов посао. Највећа срећа у колективном спорту је та да увек неко може да повуче за вас и помогне вам. Увек неки други играч искочи. Свесни су у ком клубу играју и морају да имају дозу аутомотивације".

Морају да имају и поштовање према противнику, па Милојевић не пропушта прилику да честита и вечитом ривалу Партизану за пролаз у плеј-оф Лиге Европе.

“Надам се да ће и Звезда и Партизан представљати Србију у Лиги шампиона и Лиги Европа”.

За крај и о суботњем мечу (20.00, ТВ Арена 1). Још Милојевић није одлучио који ће састав извести на терен, али то и није најбитније.

“Фокусирани смо на домаће првенство, играчи то знају. Без обзира на то ко ће играти, свако је дужан да да максимум и покаже да заслужује да носи дрес Звезде и да није случајно ту. Домаће првенство је приоритет и од тога нећемо одустати. Спремићемо се најбоље да играмо добро против квалитетног противника. То је клуб који је изнедрио много талентованих фудбалера. Спартак је дуго година у Супер лиги, екипа која има свој начин рада. Гаје офанзиван фудбал, али су попут осталих у Србији приморани да продају најбоље играче. Много су их продали у последњих годину дана и то је показатељ колико добро се води клуб", завршио је Милојевић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар