Milojević: Volio bih da mi neko objasni, šta je to sreća?

“Ja sam izgleda srećnik, pa nek ostane tako”, kaže zvezdin trener pred gostovanje u Subotici i ne zaboravlja da Partizanu poželi plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Fudbal 17.08.2019 | 13:04
Milojević: Volio bih da mi neko objasni, šta je to sreća?
Grupna faza nekog evropskog takmičenja već je obezbeđena, ali dobro znaju u Ljutice Bogdana da je put do tamo mnogo lakši sa šampionske pozicije, pa ni uoči gostovanja u Subotici Vladan Milojević ne zaboravlja da pdoseti da je Superliga ipak prioritet Crvene zvezde. Ipak, meč sa Spartakom prvenstveno je bio prilika da se još jednom osvrnemo na dramatični dvomeč sa Kopenhagenom.

U njemu je Zvezda stigla do velikog uspeha, ali dežurni kritičari – demantovao ih je i naš Aleksandar Gligorić u jučerašnjem tekstu – onu ludu završnicu u Danskoj opet će pripisati neobjašnjivoj sreći crveno-belih. A šta na sve to kaže Milojević?

"I Liverpul i Kopenhagen, samo neka guraju.... Kod nas je najlakše da kažete da je neko imao sreće i sa tim se završava sve to. Voleo bih da mi neko objasni šta je sreća? Niko nikad nije objasnio šta je sreća. Ja sam izgleda srećnik pa neka ostane tako. Ja sam samo običan čovek koji se trudi i svoj posao pokušava da radi na najbolji način. Morate da imate dozu svega toga, ali momci su stvarno zaslužili sve pohvale, s obzirom na iscrpljujuću i tešku utakmicu", mirno odgovara Zvezdin šef struke, a prenosi agencija Beta.

Dobro ipak zna Milojević da u fudbalu juče ne postoji, a istorija nas uči da su vrlo često najteže utakmice one posle velikih evropskih izazova.

“Obaveze su takve, to je sport. Takvi trenuci su lepi i nezaboravni. Ne možete, s druge strane, da ostanete na tome, morate da razmišljate o narednoj utakmici. Nema mnogo vremena za radovanje… Velike su emocije, pozitivne ili negativne. Dolazi do velikog pražnjenja i baterije treba da se napune. Izuzetno cenim igrače, pre svega kao ljude, a onda kao sportiste. Bitno je da budu dobri ljudi, ljudi koji će da shvate da je ovo njihov posao. Najveća sreća u kolektivnom sportu je ta da uvek neko može da povuče za vas i pomogne vam. Uvek neki drugi igrač iskoči. Svesni su u kom klubu igraju i moraju da imaju dozu automotivacije".

Moraju da imaju i poštovanje prema protivniku, pa Milojević ne propušta priliku da čestita i večitom rivalu Partizanu za prolaz u plej-of Lige Evrope.

“Nadam se da će i Zvezda i Partizan predstavljati Srbiju u Ligi šampiona i Ligi Evropa”.

Za kraj i o subotnjem meču (20.00, TV Arena 1). Još Milojević nije odlučio koji će sastav izvesti na teren, ali to i nije najbitnije.

“Fokusirani smo na domaće prvenstvo, igrači to znaju. Bez obzira na to ko će igrati, svako je dužan da da maksimum i pokaže da zaslužuje da nosi dres Zvezde i da nije slučajno tu. Domaće prvenstvo je prioritet i od toga nećemo odustati. Spremićemo se najbolje da igramo dobro protiv kvalitetnog protivnika. To je klub koji je iznedrio mnogo talentovanih fudbalera. Spartak je dugo godina u Super ligi, ekipa koja ima svoj način rada. Gaje ofanzivan fudbal, ali su poput ostalih u Srbiji primorani da prodaju najbolje igrače. Mnogo su ih prodali u poslednjih godinu dana i to je pokazatelj koliko dobro se vodi klub", završio je Milojević.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar