ЕП до 16: Кадети кренули, па стали...

Србија сутра у борби за седмо место. . .  Турска направила велики преокрет у другом полувремену.

Кошарка 16.08.2019 | 17:11
ЕП до 16: Кадети кренули, па стали...
Шта се све у последњих 48 сата издешавало младим кошаркашима Србије, можемо рећи да је резултат на данашњој утакмици у разигравању можда и најмање важан од почетка овог Европског првенства. Руку на срце, сјајно су га српски играчи отворили, али нису имали снаге да докрајче ривала, па је Турска однела победу, 74:65.

Прва четвртина тешко да је могла боље да стартује за репрезентативце Србије, који су већ након првих пет минута игре дошли до двоцифрене предности. Одлично је тада вукао напред Матија Белић и после уводне четвртине резултат је био 21:9 за српски састав.

Мање-више сличну игру, Србија је приказала и у другој деоници током које је успевала да одржи стечену предност. Никола Ђуришић је тада преузео главну улогу и погодио неколико тешких шутева, па је селекција наше земље имала "плус десет" на паузи, 36:26.

Шта се десило по повратку са одмора, тешко је објаснити. Једноставно, није то била она Србија из првог полувремена, нарочито у офанзивном пољу. Наши кошаркаши нису успевали да пробију одбрамбени бедем Турске, која је већ до половине четвртине стигла и престигла Србију у резултатском смислу. Довољно је рећи да су играчи Саше Никитовића у овом кварталу постигли само седам поена, па је састав из земље која лежи у Малој Азији водио пред последњих десет минута игре, 50:47.

У последњој деоници, Србија је константно дисала за вратом Турској. Успевала је наша репрезентација у пар наврата да приђе и изједначи резултат, али није имала снаге за коначни преокрет. Додуше, била је веома близу, пошто је на 80 секунди пред крај стигла на три поена  заостатка након три слободна бацања која је погодио Илија Милијашевић. Турски кошаркаши су брзо узвратили, везали седам поена и тако решили питање победника, 74:65.

Најефикаснији у редовима Србије био је Матија Белић који је и овога пута дошао до дабл-дабл учинка са 18 поена и 14 скокова. Испратио га је Никола Шарановић са 11 поена, а двоцифрен је био и Филип Бранковић са 10 поена. По осам поена забележили су Никола Ђуришић, Илија Милијашевић и Никола Радовановић. У Турској, најбољи је био Адем Бона са 19 поена, следио га је Батим Туна са 15 поена, Беркај Јилмаз и Хамза Местоглу су убацили по 13 поена, а Омер Пескари је још био двоцифрен са 10 поена.

Србија ће сутра, последњег дана Европског првенства, играти против пораженог из дуела између Грчке и Хрватске за седмо место.

ТУРСКА - СРБИЈА 74:65

Арена: "Примо Карнера", Удине
Гледалаца: 200
Судије: Фернандо Калатрава (Шпанија), Алексеј Давидов (Русија), Јуожас Баркаускас (Литванија)

ТУРСКА: Бона 19, Челик, Доган, Тузун, Јилмаз 13, Бујукчангаз, Местоглу 13, Пескари 10, Сен, Туна 15, Турк 2, Узун 2

СРБИЈА: Белић 18, Ђуришић 8, Милијашевић 8, Радовановић 8, Стефановић 2, Бошковић, Бранковић 10, Дабовић, Марковић, Обрадовић, Петровић, Шарановић 11

Извор: моззартспорт

Фото: Фиба Еуробаскет - У16

Коментари / 0

Оставите коментар