Милојевић памти ријечи учитеља...

Хоћу седморицу спремних! Тренер црвено-белих верује да су његови играчи "напунили" батерије пред суперлигашко гостовање. Говорио је и о Копенхагену, срећи, Судуви. . .

Фудбал 17.08.2019 | 09:16
Милојевић памти ријечи учитеља...
Времена за славље због пролаза у последње коло квалификација за Лигу шампиона није било много. После гостовања у Копенхагену, фудбалери Црвене звезде путују у Суботицу, где ће у суботу од 20 часова играти против Спартака утакмицу 5. кола Суперлиге Србије.

"Враћамо се обавезама у домаћем првенству, идемо на увек незгодно гостовање. Спартак је екипа која има своју филозофију и начин рада, изнедрили су многе таленте. Прошле сезоне су направили велики помак играњем у квалификацијама за Лигу Европе. У овом тренутку тим води колега Гаћиновић који је добар тренер и увек жели да се његова екипа надиграва", похвално је говорио у петак Владан Милојевић о предстојећем ривалу.

Очекује се да Звездин тренер, као и у прошлом колу против Младости (2:0), а после гостовања у Хелсинкију, поново промеша тим за дуел домаћег првенства.

"После Копенхагена је дошло до емотивног пражњења, али верујем да су играчи напунили батерије. Они морају да имају одређену дозу аутомотивације и да буду свесни у ком клубу играју, ево ускоро креће и Куп па ћемо играти на три фронта. Један мој тренер је причао да увек морате имати седморицу спремних играча у тиму. Остала тројица у пољу можда неће бити на жељеном нивоу, али то не значи да нису квалитетни. Без обзира ко ће играти, сваки од играча свестан је да мора да пружи максимум и покаже да заслужује да носи Звездин дрес. Очекујем добру утакмицу у одличном амбијенту под рефлекторима".

"СРЕЋНИК САМ? ОБЈАСНИТЕ МИ, ШТА ЈЕ ТО?"
 
Познато је да Владан Милојевић није неко ко пада у еуфорију, а тако је и овај пут.

"Обавезе су такве у спорту да не можете остати на једној утакмици, већ морате да размишљате о другој. Нема времена за радовање, чекају нас нове обавезе", јасан је млади стратег.

Осврнуо се Звездин тренер и на приче да га као тренера често прати срећа.

"Видим да се провлачи да сам ја један срећник, да смо и сад прошли на срећу, а тако и победили Ливерпул, па нека се настави... Али волео бих да ми неко објасни појам среће. Кажу за мене да сам срећник, али ја сам само човек који се увек труди да ради најбоље што може", истакао је Милојевић и додао:

"Видели сте Судуву, избацила је један Макаби са одличним тренером Владом Ивићем, али ето, можда смо и тамо имали среће. Нека је имамо онда и сутра у Суботици".

О лошем стању терена у Копенхагену није желео много да говори.

"Није баш на месту да причам о квалитету терена. Сетите се какав је био код нас против Краснодара".

Упитан је Милојевић и шта је рекао играчима који су промашили пенал.

"Изгрдио сам их што су промашили", нашалио се и потом додао:

"Ништа им нисам рекао, нема шта да им се каже у таквој ситуацији. Сви они су желели да дају гол, али било је много незгодно због лошег стања терена, поготово за играче који шутирају десном ногом".

По завршетку прошле сезоне било је прича да би Владан Милојевић могао да напусти Звезду, али се то није догодило. После тријумфа у Данској сигурно да му је још драже због такве одлуке.

"Мени је велика част што ме је Звезда изабрала да макар на један минут будем њен тренер", закључио је.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар