Milojević pamti riječi učitelja...

Hoću sedmoricu spremnih! Trener crveno-belih veruje da su njegovi igrači "napunili" baterije pred superligaško gostovanje. Govorio je i o Kopenhagenu, sreći, Suduvi. . .

Fudbal 17.08.2019 | 09:16
Milojević pamti riječi učitelja...
Vremena za slavlje zbog prolaza u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona nije bilo mnogo. Posle gostovanja u Kopenhagenu, fudbaleri Crvene zvezde putuju u Suboticu, gde će u subotu od 20 časova igrati protiv Spartaka utakmicu 5. kola Superlige Srbije.

"Vraćamo se obavezama u domaćem prvenstvu, idemo na uvek nezgodno gostovanje. Spartak je ekipa koja ima svoju filozofiju i način rada, iznedrili su mnoge talente. Prošle sezone su napravili veliki pomak igranjem u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U ovom trenutku tim vodi kolega Gaćinović koji je dobar trener i uvek želi da se njegova ekipa nadigrava", pohvalno je govorio u petak Vladan Milojević o predstojećem rivalu.

Očekuje se da Zvezdin trener, kao i u prošlom kolu protiv Mladosti (2:0), a posle gostovanja u Helsinkiju, ponovo promeša tim za duel domaćeg prvenstva.

"Posle Kopenhagena je došlo do emotivnog pražnjenja, ali verujem da su igrači napunili baterije. Oni moraju da imaju određenu dozu automotivacije i da budu svesni u kom klubu igraju, evo uskoro kreće i Kup pa ćemo igrati na tri fronta. Jedan moj trener je pričao da uvek morate imati sedmoricu spremnih igrača u timu. Ostala trojica u polju možda neće biti na željenom nivou, ali to ne znači da nisu kvalitetni. Bez obzira ko će igrati, svaki od igrača svestan je da mora da pruži maksimum i pokaže da zaslužuje da nosi Zvezdin dres. Očekujem dobru utakmicu u odličnom ambijentu pod reflektorima".

"SREĆNIK SAM? OBJASNITE MI, ŠTA JE TO?"
 
Poznato je da Vladan Milojević nije neko ko pada u euforiju, a tako je i ovaj put.

"Obaveze su takve u sportu da ne možete ostati na jednoj utakmici, već morate da razmišljate o drugoj. Nema vremena za radovanje, čekaju nas nove obaveze", jasan je mladi strateg.

Osvrnuo se Zvezdin trener i na priče da ga kao trenera često prati sreća.

"Vidim da se provlači da sam ja jedan srećnik, da smo i sad prošli na sreću, a tako i pobedili Liverpul, pa neka se nastavi... Ali voleo bih da mi neko objasni pojam sreće. Kažu za mene da sam srećnik, ali ja sam samo čovek koji se uvek trudi da radi najbolje što može", istakao je Milojević i dodao:

"Videli ste Suduvu, izbacila je jedan Makabi sa odličnim trenerom Vladom Ivićem, ali eto, možda smo i tamo imali sreće. Neka je imamo onda i sutra u Subotici".

O lošem stanju terena u Kopenhagenu nije želeo mnogo da govori.

"Nije baš na mestu da pričam o kvalitetu terena. Setite se kakav je bio kod nas protiv Krasnodara".

Upitan je Milojević i šta je rekao igračima koji su promašili penal.

"Izgrdio sam ih što su promašili", našalio se i potom dodao:

"Ništa im nisam rekao, nema šta da im se kaže u takvoj situaciji. Svi oni su želeli da daju gol, ali bilo je mnogo nezgodno zbog lošeg stanja terena, pogotovo za igrače koji šutiraju desnom nogom".

Po završetku prošle sezone bilo je priča da bi Vladan Milojević mogao da napusti Zvezdu, ali se to nije dogodilo. Posle trijumfa u Danskoj sigurno da mu je još draže zbog takve odluke.

"Meni je velika čast što me je Zvezda izabrala da makar na jedan minut budem njen trener", zaključio je.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar