Милојевић: Титула је приоритет!

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да је сваки фудбалер тог клуба у обавези да пружи максимум.

Фудбал 16.08.2019 | 21:49
Милојевић: Титула је приоритет!
Милојевић је пред дуел са Спартаком поновио да је титула шампиона Србије приоритет.

Звезда ће у суботу од 20.00 гостовати Спартаку у Суботици у петом колу Супер лиге Србије.

"Фокусирани смо на домаће првенство, играчи то знају. Без обзира на то ко ће играти, свако је дужан да да максимум и покаже да заслужује да носи дрес Звезде и да није случајно ту. Домаће првенство је приоритет и од тога нећемо одустати. Спремићемо се најбоље да играмо добро против квалитетног противника", рекао је Милојевић на конференцији за новинаре.

Утакмица ће се играти после проласка на пенале Копенхагена и пласмана у бараж за Лигу шампиона.

"Обавезе су такве, то је спорт. Такви тренуци су лепи и незаборавни. Не можете, с друге стране, да останете на томе, морате да размишљате о наредној утакмици. Нема много времена за радовање", казао је Милојевић.

Он је навео да се "провлачи" да је срећник, и истакао "нек остане да је прошао на срећу".

"И Ливерпул и Копенхаген, само нека гурају.... Код нас је најлакше да кажете да је неко имао среће и са тим се завршава све то. Волео бих да ми неко објасни шта је срећа, нико никад није објаснио шта је срећа. Ја сам изгледа срећник па нека остане тако. Ја сам само обичан човек који се труди и свој посао покушава да ради на најбољи начин. Морате да имате дозу свега тога, али момци су стварно заслужили све похвале, с обзиром на исцрпљујућу и тешку утакмицу", навео је тренер Звезде.

Похвалио је своје фудбалере.

"Велике су емоције, позитивне или негативне. Долази до великог пражњења и батерије треба да се напуне. Изузетно ценим играче, пре свега као људе, а онда као спортисте. Битно је да буду добри људи, људи који ће да схвате да је ово њихов посао. Највећа срећа у колективном спорту је та да увек неко може да повуче за вас и помогне вам. Увек неки други играч искочи. Свесни су у ком клубу играју и морају да имају дозу аутомотивације", рекао је Милојевић.

Упитан шта је рекао играчима који су промашили пенал у Данској, Милојевић је у шали уз осмех рекао да их је "изгрдио".

"Нисам им ништа рекао. Свако од њих је имао жељу да да гол. Њихов голман није одбранио ниједан пенал, све смо промашили. Било је стварно тешко за извођење. Пенале нисмо вежбали. Ја сам за то да треба да се вежба, али да сам рекао да смо вежбали пенале и да их очекујем, сви би ме зачуђено погледали", казао је Милојевић.

Додао је да играчи са квалитетним утакмицама попут оне са Копенхагеном, али и оних које следе, постају бољи и да Звезда полако треба да се врати тамо где припада, у елити европског фудбала.

Владан Милојевић је честитао Партизану пласман у бараж за Лигу Еворпа, из речи да је то добро за српски фудбал: "Надам се да ће и Звезда и Партизан представљати Србију у Лиги шампиона и Лиги Европа".

Када је реч о дуелу са Спартаком, Милојевић је навео да је у Суботици "увек незгодно гостовање".

"То је клуб који је изнедрио много талентованих фудбалера. Спартак је дуго година у Супер лиги, екипа која има свој начин рада. Гаје офанзиван фудбал, али су попут осталих у Србији приморани да продају најбоље играче. Много су их продали у последњих годину дана и то је показатељ колико добро се води клуб".

По речима тренера Звезде, Спартак ће ове сезоне имати добар учинак у Супер лиги.

Милојевић је навео да још не зна ко ће играти против Спартака јер је у Копенхагену било веома напорно с обзиром на то да је Звезда имала играча мање.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар