Неуспјех, па растанак: Никола Грбић више није селектор!

Легенда српске одбојке напустио је клупу репрезентације.

Остали спортови 16.08.2019 | 11:29
Неуспјех, па растанак: Никола Грбић више није селектор!
Одбојкашка репрезентација Србије није успела да се "из прве" квалификује за Олимпијске игре у Токију, па се растала са селектором Николом Грбићем!

Славни српски одбојкаш, освајач олимпијског злата у Сиднеју, напустио је клупу "орлова" након што је доведен у питање пласман наше мушке селекције на друге узастопне Игре, који ће репрезентација без њега покушати да избори на јануарским, континенталним квалификацијама.

Информација о његовом одласку из репрезентације потврђена је на сајту Одбојкашког савеза Србије.

"Одбојкашки савез Србије и Никола Грбић, први тренер мушке сениорске репрезентације Србије, заједно су одлучили да прекину сарадњу. У духу максималног поштовања, које је увек одликовало ОСС и Николу Грбића, донета је одлука у складу са највишим интересима националне селекције. Одбојкашки савез Србије ће јавност благовремено обавестити о новом првом тренеру сениора Србије".

Репрезентативци Србије су после неуспеха у Италији отишли на кратак одмор, јер ће од 13. септембра наступити на Европском првенству. Под вођством новог селектора...

Грбић је преузео "А" селекцију у фебруару 2015. године, када је довео "орлове" до финала Светске лиге, у којем је 2016. Србија и тријумфовала, чувеном победом против Бразила у мечу за злато (3:0).

Ипак, чињеница да би српски одбојкаши могли да пропусте и други узастопни олимпијски турнир ипак је најавила овај растанак.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар