Neuspjeh, pa rastanak: Nikola Grbić više nije selektor!

Legenda srpske odbojke napustio je klupu reprezentacije.

Ostali sportovi 16.08.2019 | 11:29
Neuspjeh, pa rastanak: Nikola Grbić više nije selektor!
Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se "iz prve" kvalifikuje za Olimpijske igre u Tokiju, pa se rastala sa selektorom Nikolom Grbićem!

Slavni srpski odbojkaš, osvajač olimpijskog zlata u Sidneju, napustio je klupu "orlova" nakon što je doveden u pitanje plasman naše muške selekcije na druge uzastopne Igre, koji će reprezentacija bez njega pokušati da izbori na januarskim, kontinentalnim kvalifikacijama.

Informacija o njegovom odlasku iz reprezentacije potvrđena je na sajtu Odbojkaškog saveza Srbije.

"Odbojkaški savez Srbije i Nikola Grbić, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije, zajedno su odlučili da prekinu saradnju. U duhu maksimalnog poštovanja, koje je uvek odlikovalo OSS i Nikolu Grbića, doneta je odluka u skladu sa najvišim interesima nacionalne selekcije. Odbojkaški savez Srbije će javnost blagovremeno obavestiti o novom prvom treneru seniora Srbije".

Reprezentativci Srbije su posle neuspeha u Italiji otišli na kratak odmor, jer će od 13. septembra nastupiti na Evropskom prvenstvu. Pod vođstvom novog selektora...

Grbić je preuzeo "A" selekciju u februaru 2015. godine, kada je doveo "orlove" do finala Svetske lige, u kojem je 2016. Srbija i trijumfovala, čuvenom pobedom protiv Brazila u meču za zlato (3:0).

Ipak, činjenica da bi srpski odbojkaši mogli da propuste i drugi uzastopni olimpijski turnir ipak je najavila ovaj rastanak.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar