Синси: Шампионка Вимблдона рано "треснула"!

Симона Халеп, победница гренд слема у Лондону, завршила је такмичење у Синсинатију већ у осмини финала!

Тенис 16.08.2019 | 12:07
Синси: Шампионка Вимблдона рано "треснула"!
После Роџера Федерера који је рано завршио такмичење у Синсинатију, и Симона Халеп опростила се од наступа на престижном турниру у Охају такође у осмини финала.

Румунку, која је актуелна шампионка Вимблдона, савладала је Американка Медисон Киз резултатом 2:1, по сетовима 6:1, 3:6, 7:5.

"Играла сам веома паметно, нарочито у првом сету, где сам искористила прилику пошто она није кренула снажно како уме. И у трећем је била жестока борба, али сам упркос неким лошим ударцима веровала у себе. Она је била прва тенисерка света, освојила је гренд слем титуле с разлогом и знала сам да неће одустати. Веровала сам у себе и мислим да сам направила доста добрих ствари", рекла је 16. играчица света после велике победе, прве након шест узастопних пораза од Румунке.

Симона је признала да је њена ривалка одиграла маестрално.

"Играла је невероватно и стварно је деловала моћно на терену. Знала сам да је брза, да удара веома снажно, да је то њена игра и очекивала сам тежак почетак. Нисам имала прави ритам на старту, касније сам га пронашла, али он није био довољан за победу", навела је Халеп и додала да је ипак показала бољу игру него на првом мечу у Синсинатију и да ће наставити да ради.

Киз ће се за пласман у полуфинале борити са Венус Вилијамс.

У осталим мечевима четвртфинала у Синсинатију састаће се Софија Кенин - Наоми Осака, Каролина Плишкова - Светлана Кузњецова и први носилац, Ешли Барти и Марија Сакари.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар