Sinsi: Šampionka Vimbldona rano "tresnula"!

Simona Halep, pobednica grend slema u Londonu, završila je takmičenje u Sinsinatiju već u osmini finala!

Tenis 16.08.2019 | 12:07
Sinsi: Šampionka Vimbldona rano "tresnula"!
Posle Rodžera Federera koji je rano završio takmičenje u Sinsinatiju, i Simona Halep oprostila se od nastupa na prestižnom turniru u Ohaju takođe u osmini finala.

Rumunku, koja je aktuelna šampionka Vimbldona, savladala je Amerikanka Medison Kiz rezultatom 2:1, po setovima 6:1, 3:6, 7:5.

"Igrala sam veoma pametno, naročito u prvom setu, gde sam iskoristila priliku pošto ona nije krenula snažno kako ume. I u trećem je bila žestoka borba, ali sam uprkos nekim lošim udarcima verovala u sebe. Ona je bila prva teniserka sveta, osvojila je grend slem titule s razlogom i znala sam da neće odustati. Verovala sam u sebe i mislim da sam napravila dosta dobrih stvari", rekla je 16. igračica sveta posle velike pobede, prve nakon šest uzastopnih poraza od Rumunke.

Simona je priznala da je njena rivalka odigrala maestralno.

"Igrala je neverovatno i stvarno je delovala moćno na terenu. Znala sam da je brza, da udara veoma snažno, da je to njena igra i očekivala sam težak početak. Nisam imala pravi ritam na startu, kasnije sam ga pronašla, ali on nije bio dovoljan za pobedu", navela je Halep i dodala da je ipak pokazala bolju igru nego na prvom meču u Sinsinatiju i da će nastaviti da radi.

Kiz će se za plasman u polufinale boriti sa Venus Vilijams.

U ostalim mečevima četvrtfinala u Sinsinatiju sastaće se Sofija Kenin - Naomi Osaka, Karolina Pliškova - Svetlana Kuznjecova i prvi nosilac, Ešli Barti i Marija Sakari.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar