Синсинати: Ноле лако са Бустом, за 1/4-финале!

Новак у Синсинатију бољи од Карења Бусте, у четвртфиналу против Пуја.  Бранилац титуле на Мастерсу у Синсинатију, Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале турнира чији је наградни фонд 6,05 милиона долара.  Новак показао снагу, за 90 минута у четвртфиналу.  Најбољи тенисер света корак је ближи одбрани титуле у Синсинатију, пошто је у осмини финала савладао Шпанца Пабла Карења Бусту у два сета.

Тенис 16.08.2019 | 10:51
Синсинати: Ноле лако са Бустом, за 1/4-финале!
Први рекет света је после тачно 90 минута игре победио 53. играча света, Шпанца Пабла Карења Бусту са 6:3, 6:4.

Био је то њихов трећи окршај до сада и трећа победа српског тенисера. Претходно је славио против Шпанца на шљаци у Монте Карлу 2014. и 2017. године.

Новак ће тако у четвртфиналу играти против Француза Луке Пуја који је био бољи од Руса Карена Хачанова, 6:7 (3), 6:4, 6:2.

Свакако да је Ђоковић био велики фаворит пре почетка овог дуела, али на терену није било тако једноставно против Шпанца. Пружио је прилично снажан отпор браниоцу титуле и шампиону Вимблдона.

Био је то Новаков тек други меч после оне феноменалне победе над Федерером у финалу Вимблдона и рекло би се да је играо боље него у другом колу против Сема Кверија, јер овог пута није дозволио противнику да начини брејк.

Сервирао је сигурније, када је био у незгодним позицијама, умео је да се извуче сервисом и свакако да ће му ово бити добра припрема за оно што га ускоро очекује на теренима на Флашинг медоузу.

У првом сету, после 2:2, Шпанац је добио први поен у петом гему, али онда је уследио Новаков рафални низ од 12 узастопних поена. Уз брејк у шестом гему за 4:2 стигла је и потврда истог (5:2), пре него што је Шпанац добио наредни гем, али Новак је потом сигурно одсервирао за почетни сет и вођство у мечу.

Ако је тај сет трајао само 33 минута, наредни је био далеко узбудљивији. Шпанац је појачао ритам, био је и прецизнији и агресивнији, углавном је он био тај који је добијао поене после дугих размена, али Ђоковић је одолео свим изазовима које је шпански тенисер поставио пред њега.

Успео је Ђоковић да добије веома дуг гем на сервис противника, поведе са 2:1, потом је потврдио брејк за 3:1. Није се Карењо Буста предавао, мучио је Новака, имао и брејк лопте у осмом гему, али шампион је показао класу када је било најважније.

На 5:4, успео је да одсервира одлично, изгубио је само један поен и сада га у четвртфиналу чека Лука Пуј, ког је Новак добио ове сезоне у полуфиналу Аустралијан Опена.

"Било је много теже него што резултат говори. Пабло је одличан тенисер, добар са основне линије, морао сам да зарадим сваки поен. Задовољан сам својом игром. Лука Пуј и ја смо дуго на АТП туру, али нисмо играли много мечева. Један од најбољих мечева у последњих неколико година добио сам против њега у полуфиналу у Мелбурну ове године. Надам се да могу да поновим такву игру. Знам да ће бити тешко, трудим се да подижем ниво игре. Лука има одличан турнир, добио је неколико великих имена, знам шта ме очекује", рекао је Новак у интервјуу на треену по завршетку меча.

Ђоковића у четвртфиналу очекује дуел против Луке Пуја, 31. играча света, који је био бољи од Карена Хачанова после преокрета - 6:7, 6:4, 6:2.

Тај дуел на програму је у суботу, од три сата ујутро по средњеевропском времену.

Ђоковић и Пуј до сада су одиграли само један меч у каријери, ове године у полуфиналу Аустралијан Опена, и први тенисер света је славио убедљивим резултатом 6:0, 6:2, 6:2.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар