Sinsinati: Nole lako sa Bustom, za 1/4-finale!

Novak u Sinsinatiju bolji od Karenja Buste, u četvrtfinalu protiv Puja.  Branilac titule na Mastersu u Sinsinatiju, Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira čiji je nagradni fond 6,05 miliona dolara.  Novak pokazao snagu, za 90 minuta u četvrtfinalu.  Najbolji teniser sveta korak je bliži odbrani titule u Sinsinatiju, pošto je u osmini finala savladao Španca Pabla Karenja Bustu u dva seta.

Tenis 16.08.2019 | 10:51
Sinsinati: Nole lako sa Bustom, za 1/4-finale!
Prvi reket sveta je posle tačno 90 minuta igre pobedio 53. igrača sveta, Španca Pabla Karenja Bustu sa 6:3, 6:4.

Bio je to njihov treći okršaj do sada i treća pobeda srpskog tenisera. Prethodno je slavio protiv Španca na šljaci u Monte Karlu 2014. i 2017. godine.

Novak će tako u četvrtfinalu igrati protiv Francuza Luke Puja koji je bio bolji od Rusa Karena Hačanova, 6:7 (3), 6:4, 6:2.

Svakako da je Đoković bio veliki favorit pre početka ovog duela, ali na terenu nije bilo tako jednostavno protiv Španca. Pružio je prilično snažan otpor braniocu titule i šampionu Vimbldona.

Bio je to Novakov tek drugi meč posle one fenomenalne pobede nad Federerom u finalu Vimbldona i reklo bi se da je igrao bolje nego u drugom kolu protiv Sema Kverija, jer ovog puta nije dozvolio protivniku da načini brejk.

Servirao je sigurnije, kada je bio u nezgodnim pozicijama, umeo je da se izvuče servisom i svakako da će mu ovo biti dobra priprema za ono što ga uskoro očekuje na terenima na Flašing medouzu.

U prvom setu, posle 2:2, Španac je dobio prvi poen u petom gemu, ali onda je usledio Novakov rafalni niz od 12 uzastopnih poena. Uz brejk u šestom gemu za 4:2 stigla je i potvrda istog (5:2), pre nego što je Španac dobio naredni gem, ali Novak je potom sigurno odservirao za početni set i vođstvo u meču.

Ako je taj set trajao samo 33 minuta, naredni je bio daleko uzbudljiviji. Španac je pojačao ritam, bio je i precizniji i agresivniji, uglavnom je on bio taj koji je dobijao poene posle dugih razmena, ali Đoković je odoleo svim izazovima koje je španski teniser postavio pred njega.

Uspeo je Đoković da dobije veoma dug gem na servis protivnika, povede sa 2:1, potom je potvrdio brejk za 3:1. Nije se Karenjo Busta predavao, mučio je Novaka, imao i brejk lopte u osmom gemu, ali šampion je pokazao klasu kada je bilo najvažnije.

Na 5:4, uspeo je da odservira odlično, izgubio je samo jedan poen i sada ga u četvrtfinalu čeka Luka Puj, kog je Novak dobio ove sezone u polufinalu Australijan Opena.

"Bilo je mnogo teže nego što rezultat govori. Pablo je odličan teniser, dobar sa osnovne linije, morao sam da zaradim svaki poen. Zadovoljan sam svojom igrom. Luka Puj i ja smo dugo na ATP turu, ali nismo igrali mnogo mečeva. Jedan od najboljih mečeva u poslednjih nekoliko godina dobio sam protiv njega u polufinalu u Melburnu ove godine. Nadam se da mogu da ponovim takvu igru. Znam da će biti teško, trudim se da podižem nivo igre. Luka ima odličan turnir, dobio je nekoliko velikih imena, znam šta me očekuje", rekao je Novak u intervjuu na treenu po završetku meča.

Đokovića u četvrtfinalu očekuje duel protiv Luke Puja, 31. igrača sveta, koji je bio bolji od Karena Hačanova posle preokreta - 6:7, 6:4, 6:2.

Taj duel na programu je u subotu, od tri sata ujutro po srednjeevropskom vremenu.

Đoković i Puj do sada su odigrali samo jedan meč u karijeri, ove godine u polufinalu Australijan Opena, i prvi teniser sveta je slavio ubedljivim rezultatom 6:0, 6:2, 6:2.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar