ЛЕ: Испали и Сарајево и Зрињски!

Сарајево боље у Борисову, али БАТЕ иде даље! Фудбалери Сарајева надиграли БАТЕ Борисов, али нису успјели да направе изненађење. Бјелоруси се одбранили изборили реми без голова којим пролазе даље.  Зрињски "Пировом побједом" затворио врата Европе! Након пораза у Шведској 0:3, Мостарци нису имали снаге да на распродатој "Пецари" стигну заостатак од три гола, али су ипак минимално славили, обрадовали навијаче и тријумфално се опростили од наступа на међународној сцени.

Фудбал 15.08.2019 | 21:35
ЛЕ: Испали и Сарајево и Зрињски!
Послије пораза 1:2 на Билином пољу у Зеници, фудбалери Сарајева много боље су одиграли у Бјелорусији, али нису успјели да стигну до изненађења.

Шампион БИХ надиграо је домаћина и створио већи број шанси, али је БАТЕ Борисов сачувао 0:0 до самог краја и изборио пласман у плеј-оф Лиге Европе.

БАТЕ Борисов - Сарајево 0:0, први меч 2:1

Екипа Хусрефа Мусемића ушла је у меч без много респекта за редовног учесника групне фазе европских такмичења и показала да и без неколико повријеђених играча може да одигра добар меч.

Са сигурним Ковачевићем на голу, као и цијелом одбраном, екипа Сарајева била је фокусирана на игру према напријед, у неколико наврата вршила праву опсаду гола БАТЕ Борисова, али је и на голу домаћина Чичкан био на задатку.

На другој страни искусни Игор Сташевич био је највећа опасност, али је одбрана Сарајева успјевала да осујети атаке Бјелоруса, а када су се дешавале и грешке, попут изгубљене лопте Мустафића у 36. минуту која је значила стопостотну прилику за домаће, Ковачевић је то добро пратио и исправио.

Неколико минута раније Ковачевић је такође био одличан, одбранивши шут Сташевича искоса са ивице шеснаестерца. Умало да то буде и једанаестерацм јер је Гаврић оборио Сташевића готово на самој линији.

Најбољу прилику у првом полувремену, можда и на цијелом мечу, имао је Хебибовић када је у 41. минуту главом шутирао, а Чичкан крајњим напором одбио лопту у корнер.

Чак 12 корнера имао је бордо тим, али није успјевао да створи праву шансу код тих прекида.

Мусемић почетком другог полувремена увео недовољно опрорављеног Ахметовића, успио је шампион БИХ да створи и неколико прилика у размаку од десетак минута, касније је ушао и Милановић умјесто Гаврића након чега је Сарајево било још офанзивније али БАТЕ се добро бранио.

Пет минута прије краја Симовић је успио да избије лопту скоро на метар од гол-линије, а минут прије краја Шербечић се нашао у нападу и одлично шутирао из прве, међутим, Чичкан је лијепом интервенцијом спријечио да лопта заврши у малој мрежици.

Шампион БИХ одиграо је врло добар меч, у жељи да дође до поготка у самом финишу дошло је до малог кошкања између Велкоског и Туоминена, на крају је све завршило без посљедица.

БАТЕ Борисов је сачувао 0:0 и захваљујући побједи 2:1 у првом мечу прошао у плеј-оф за Лигу Европе у којем ће играти против бољег из дуела Валете и Астане.

Зрињски "Пировом побједом" затворио врата Европе! Након пораза у Шведској 0:3, Мостарци нису имали снаге да на распродатој "Пецари" стигну заостатак од три гола, али су ипак минимално славили, обрадовали навијаче и тријумфално се опростили од наступа на међународној сцени.

Упркос елиминацији из квалификација за Лигу Европе, навијачи Зрињског аплаузом су испратили своје љубимце, с обзиром да су "племићи" на стадиону "Пецара" одиграли веома добар меч и у реваншу славили минималним резултатом 1:0 против Малмеа.

Ипак, била је то "Пирова побједа" Мостараца, с обзиром да су у првом мечу у Шведској поражени 0:3, тако да су се од Европе опростили у трећем колу квалификација.

Тим Харија Вукаса већим дијелом меча био је бољи ривал и права је штета што водећи гол није успио да постигне раније.

Овако, до побједе је стигао у посљедњим минутима сусрета, и то са "бијеле тачке", када је Дамир Шовшић реализовао пенал и омогућио Мостарцима да се ипак у побједничкој атмосфери опросте од међународно сцене.

Ношени навијањем својих навијача, који су до посљедњег мјеста напунили трибине стадиона "Пецара", Мостарци су офанзивно кренули ка голу ривала већ од првог минута сусрета.

Ипак, гости су зналачки успјели да се одбране. Дефанзивну формацију није успјела да пробије нападачка линија Зрињског, све до већ описаног 90. минута.

Стекао се утисак да Малме није толико квалитетнији ривал, али лоша партија у Шведској коштала је бх. вицешампиона квалитетнијег резултата у овом двомечу.

Овако, Малме ће у плеј-оф за пласман у Лигу Европе, гдје ће му ривал бити израелски представник Бнеи Јегуда, који је у реванш савладао Нефчи 2:1 (први меч у Бакуу окончан без побједника, 2:2).

У посљедњој рунди квалификација неће бити ни Сарајева, које је у 180 минута елиминисао бјелоруски БАТЕ Борисов. Послије 2:1 у Зеници, у реваншу у Борисову није било голова, тако да је БиХ остала без представника у Европи.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар