СИПА у Агенцији за развој високог образовања БиХ

Инспектори СИПА провјеравају информације из пријаве која је дошла директно на њихову адресу о томе да су два јавна универзитета из РС оштећена јер им је у Агенцији за развој високог образовања и обезбјеђење квалитета блокиран упис у Државни регистар акредитованих високошколских установа у БиХ, сазнаје Српскаинфо.

Босна и Херцеговина 15.08.2019 | 20:42
СИПА у Агенцији за развој високог образовања БиХ
Према незваничним информацијама, инспектори СИПА данас су боравили у просторијама ове Агенције у Бањалуци и разговарали и са директором Енвером Халиловићем који је, како је раније објављено, крајем марта оспорио овај упис за Универзитет у Бањој Луци и Универзитет у Источном Сарајево, а након што су ове установе добиле рјешења о акредитацији.

Због сумње да је, између осталог, том приликом злоупотријебио положај или овлаштења против Халиловића је још раније поднесена и кривична пријава Тужилаштву БиХ.

Због истог проблема недавно је и Управна инспекција Министарства правде БиХ завршила инспекцијски надзор у овој Агенцији, а наложено је да се Агенција мора управним актом одлучити о захтјевима ресорном министратва у Влади РС о упису ова два универзитета у регистар на нивоу БиХ који води ова Агенција.

(Српскаинфо) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ре мр.

15.08.2019 20:14

Ма ста це они, ко да њих неко пита ста? Безвезњаковици

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуз

15.08.2019 20:51

СИПА се мијеса у сколство,да се уписас од смијеха.

ОДГОВОРИТЕ