SIPA u Agenciji za razvoj visokog obrazovanja BiH

Inspektori SIPA provjeravaju informacije iz prijave koja je došla direktno na njihovu adresu o tome da su dva javna univerziteta iz RS oštećena jer im je u Agenciji za razvoj visokog obrazovanja i obezbjeđenje kvaliteta blokiran upis u Državni registar akreditovanih visokoškolskih ustanova u BiH, saznaje Srpskainfo.

Bosna i Hercegovina 15.08.2019 | 20:42
SIPA u Agenciji za razvoj visokog obrazovanja BiH
Prema nezvaničnim informacijama, inspektori SIPA danas su boravili u prostorijama ove Agencije u Banjaluci i razgovarali i sa direktorom Enverom Halilovićem koji je, kako je ranije objavljeno, krajem marta osporio ovaj upis za Univerzitet u Banjoj Luci i Univerzitet u Istočnom Sarajevo, a nakon što su ove ustanove dobile rješenja o akreditaciji.

Zbog sumnje da je, između ostalog, tom prilikom zloupotrijebio položaj ili ovlaštenja protiv Halilovića je još ranije podnesena i krivična prijava Tužilaštvu BiH.

Zbog istog problema nedavno je i Upravna inspekcija Ministarstva pravde BiH završila inspekcijski nadzor u ovoj Agenciji, a naloženo je da se Agencija mora upravnim aktom odlučiti o zahtjevima resornom ministratva u Vladi RS o upisu ova dva univerziteta u registar na nivou BiH koji vodi ova Agencija.

(Srpskainfo) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Re mr.

15.08.2019 22:14

Ma sta ce oni, ko da njih neko pita sta? Bezveznjakovici

ODGOVORITE
Name

guz

15.08.2019 22:51

SIPA se mijesa u skolstvo,da se upisas od smijeha.

ODGOVORITE