Узбуна? Трећепозивци декласирали НБА играче САД!

Резервисти победили репрезентацију САД! Кошаркашки репрезентативци Сједињених Америчких Држава поражени су од тим састављеног од играча из Европе и развојне лиге.  Изабраници Грега Поповића "испрашени" од стране мање познатих америчких играча, од којих су неки наступали у квалификацијама за Мундобаскет.

Кошарка 15.08.2019 | 13:04
Узбуна? Трећепозивци декласирали НБА играче САД!
У склопу припрема за Мундобаскет у Кини, репрезентација Сједињених Америчких Држава поражена је 36:17 у тренинг мечу са играчима из Европе и развојне лиге, које је предводио Џеф ван Ганди.

Џастин Андерсон, Крис Киоца, Скоти Хопсон, Декван Џефрис, Џон Џенкинс, Јанте Метен, Бен Мур, Чинану Онуаку, Чејсон Рендл, Тревис Трајс и Тревис Вер су момци који су успели да победе бледу верзију "Тима Снова".

Амерички медији нису били нимало благи према Грегу Поповичу и његовим момцима и чак су ову ситуацију упоредили са тренингом Минесота Тимбервулвса, када је Џими Батлер са четири најлошија играча победио стартну петорку.

"Остатак света" добио је у ноћи између среде и четвртка још један разлог да верује како ће победа над САД, актуелним светским и олимпијским шампионом, овог лета бити сасвим достижан циљ.

Кандидати за наступ на Мундобаскету, под вођством старог тренерског вука Грега Поповића, у Лос Анђелесу су одиграли једну четвртину по ФИБА правилима против спаринг партнера на челу са Џефом Ван Гандијем, који је седео на клупи САД у квалификацијама за Светски куп у Кини.

Момци који махом играју у развојној лиги, или се налазе на маргинама НБА тимова, изненадили су своје реномиране земљаке, добром игром и убедљивом победом - 36:17!

За Ван Гандијев тим играли су Џастин Андерсон (Атланта), Крис Киоза (Хјустон), Скоти Хопсон (Њу Зиленд Брејкерс), Даквон Џефрис (Орландо), Џон Џенкинс (Њујорк), Јанте Матен (Мајами), Бен Мур (Сан Антонио), Чинану Онуаку (Гринсборо Сворм), Шасон Рендл (Вашингтон), Тревис Трајс (Остин Спурс), Тревис Вер (Саут Беј Лејкерс).

Прву праву пријатељску утакмицу САД ће одиграти против Шпаније у Анахајму, у ноћи између петка и суботе, а онда се сели у Аустралију, где ће се до селидбе у Кину два пута састати са "кенгурима" и једном са Канадом.

После тога ће сигурно бити јасније да ли је ових "минус 19" за 10 минута кошарке реалан приказ тренутног квалитета и уиграности америчке репрезентације или су једноставно Вокер, Мичел, Мидлтон, Фокс, Лопез и остали били неспремни (недовољно мотивисани?) за дуел са момцима који су их током НБА сезоне мењали у мечевима квалификација за Мундобаскет.

После одустајања Кајла Лаурија и Марвина Беглија, за тим САД конкурише 15 играча.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар