Uzbuna? Trećepozivci deklasirali NBA igrače SAD!

Rezervisti pobedili reprezentaciju SAD! Košarkaški reprezentativci Sjedinjenih Američkih Država poraženi su od tim sastavljenog od igrača iz Evrope i razvojne lige.  Izabranici Grega Popovića "isprašeni" od strane manje poznatih američkih igrača, od kojih su neki nastupali u kvalifikacijama za Mundobasket.

Košarka 15.08.2019 | 13:04
Uzbuna? Trećepozivci deklasirali NBA igrače SAD!
U sklopu priprema za Mundobasket u Kini, reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država poražena je 36:17 u trening meču sa igračima iz Evrope i razvojne lige, koje je predvodio Džef van Gandi.

Džastin Anderson, Kris Kioca, Skoti Hopson, Dekvan Džefris, Džon Dženkins, Jante Meten, Ben Mur, Činanu Onuaku, Čejson Rendl, Trevis Trajs i Trevis Ver su momci koji su uspeli da pobede bledu verziju "Tima Snova".

Američki mediji nisu bili nimalo blagi prema Gregu Popoviču i njegovim momcima i čak su ovu situaciju uporedili sa treningom Minesota Timbervulvsa, kada je Džimi Batler sa četiri najlošija igrača pobedio startnu petorku.

"Ostatak sveta" dobio je u noći između srede i četvrtka još jedan razlog da veruje kako će pobeda nad SAD, aktuelnim svetskim i olimpijskim šampionom, ovog leta biti sasvim dostižan cilj.

Kandidati za nastup na Mundobasketu, pod vođstvom starog trenerskog vuka Grega Popovića, u Los Anđelesu su odigrali jednu četvrtinu po FIBA pravilima protiv sparing partnera na čelu sa Džefom Van Gandijem, koji je sedeo na klupi SAD u kvalifikacijama za Svetski kup u Kini.

Momci koji mahom igraju u razvojnoj ligi, ili se nalaze na marginama NBA timova, iznenadili su svoje renomirane zemljake, dobrom igrom i ubedljivom pobedom - 36:17!

Za Van Gandijev tim igrali su Džastin Anderson (Atlanta), Kris Kioza (Hjuston), Skoti Hopson (Nju Zilend Brejkers), Dakvon Džefris (Orlando), Džon Dženkins (Njujork), Jante Maten (Majami), Ben Mur (San Antonio), Činanu Onuaku (Grinsboro Svorm), Šason Rendl (Vašington), Trevis Trajs (Ostin Spurs), Trevis Ver (Saut Bej Lejkers).

Prvu pravu prijateljsku utakmicu SAD će odigrati protiv Španije u Anahajmu, u noći između petka i subote, a onda se seli u Australiju, gde će se do selidbe u Kinu dva puta sastati sa "kengurima" i jednom sa Kanadom.

Posle toga će sigurno biti jasnije da li je ovih "minus 19" za 10 minuta košarke realan prikaz trenutnog kvaliteta i uigranosti američke reprezentacije ili su jednostavno Voker, Mičel, Midlton, Foks, Lopez i ostali bili nespremni (nedovoljno motivisani?) za duel sa momcima koji su ih tokom NBA sezone menjali u mečevima kvalifikacija za Mundobasket.

Posle odustajanja Kajla Laurija i Marvina Beglija, za tim SAD konkuriše 15 igrača.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar