ЛЕ: Турци хоће другачији меч, Партизан прихвата изазов!

"Очекујте сасвим другачију утакмицу", поручио је Јалчин. Милошевић и играчи то знају од прошлог четвртка и спремни су да одговоре.

Фудбал 15.08.2019 | 14:01
ЛЕ: Турци хоће другачији меч, Партизан прихвата изазов!
Када вечерас у 20 часова по локалном времену на очекиваних 35 степени Целзијусових енглески судија Крис Кавана буде означио почетак реванш меча 3. рунде квалификација за Лигу Европе, око 40 партизановаца бодриће уживо београдске "бјанконере" са трибина "Инону" стадиона у граду на истоку Турске.

Оних 11 који буду истрчали на терен димензија 105×68 метара, браниће предност од 3:1 зарађену прије седам дана у Хумској у једној од најљепших утакмица ове Партизанове екипе од доласка Сава Милошевића на клупу прошлог марта.

Ипак, поред неколико промашених зицера, црно-бијели су пред својим навијачима примили и гол, који је дао за право Турцима да се надају проласку даље и, притом, шаљу поруке о офанзиви, квартету голова у мрежи Владимира Стојковића и битно другачијој утакмици од прве.

"Оно што је сигурно је да сви који ће гледати утакмицу могу да очекују нешто сасвим другачије од првог меча", поручио је јуче тренер петопласираног тима турског првенства из прошле сезоне, Серген Јалчин.

Њему би Милошевић требало да супротстави нешто другачији састав од оног који је у свим сегментима надиграо ривала прошлог четвртка.

За очекивати је да црно-бијели почну у формацији 4-2-3-1: Стојковић – Милетић, Остојић, Павловић, Урошевић – Здјелар, Шћекић – Тошић, Сума, Асано – Садик.

"Црно-бели намјерени су да упуте жалбу у Нион, међутим, да би то могли да учине потребно је претходно да добију образложење одлуке", пише "Журнал" у броју од четвртка и подсјећа да "подношење жалбе не одлаже извршење казне". Олакшавајућа околност за Партизанов правни тим могао би да буде интервју Мичела Доналда, у ком је некадашњи капитен Црвене звезде рекао да није обраћао пажњу на увреде са трибина и да није разумио шта му је публика поручивала, али тешко да постоји опција у којој је истицање "келтског крста" на трибини могуће релативизовати и представити у другачијем контексту. Овај симбол најстроже је забрањен 2016. године, одмах уз "кукасти крст".

"Рекли су да ће нам дати четири комада. Е, па видјећемо се на терену, то је једино мјерило. Сигурно је да морамо да будемо концентрисани на обје стране терена, јер ће они жестоко нападати, нарочито у првих 20 минута", рекао је Немања Милетић по доласку у град удаљен 1.643 километара ваздушном линијом од Београда.

"Показали су у Љубљани против Олимпије да, када хоће и када јуре резултат, могу много офанзивније да играју. Не вјерујем да ће да иду 'грлом у јагоде' али сигурно ће бити офанзивнији него прије седам дана", рекао је Милошевић, који је био љут на екипу и себе послије ремија у Крушевцу у недјељу увече.

Он ће тражити од играча да ни не помисле на двомеч са Молдеом, тимом који ће у исто вријеме почети утакмицу на солунском "Клеантис Викелидис" стадиону са предношћу од 3:0 из првог дуела са Арисом.

Утакмицу ће судити енглески арбитар, Кавана, који је за викенд дијелио правду на "Вајт харт лејну". 

"Малатија арена", односно "Инону стадиону" по старом, прима 25.570 гледалаца. Утакмица почиње у 19 часова по нашем времену уз директан пренос на ТВ Аренаспорт. 

Црно-бели су до сада четири пута у Европи носили резултат 3:1 у госте и само једном испали, на јесен 2002. под вођством Љубише Тумбаковића. Тада је Владимир Ивић голом у 90. минуту реванша у Прагу увео меч са Славијом у продужетке, али тиме није избегнута елиминација, напротив - завршено је 5:1 на крају за Славију.

Три године пре тога, црно-бели су предвођени тренером Миодрагом Јешићем приредили навијачима једну од најслађих победа на међународној сцени. После 3:1 у Хумској, било је 0:3 на "Кантриди": Матеја Кежман у 7, Владимир Ивић у 18, Матеја Кежман у 82. минуту.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар