LE: Turci hoće drugačiji meč, Partizan prihvata izazov!

"Očekujte sasvim drugačiju utakmicu", poručio je Jalčin. Milošević i igrači to znaju od prošlog četvrtka i spremni su da odgovore.

Fudbal 15.08.2019 | 14:01
LE: Turci hoće drugačiji meč, Partizan prihvata izazov!
Kada večeras u 20 časova po lokalnom vremenu na očekivanih 35 stepeni Celzijusovih engleski sudija Kris Kavana bude označio početak revanš meča 3. runde kvalifikacija za Ligu Evrope, oko 40 partizanovaca bodriće uživo beogradske "bjankonere" sa tribina "Inonu" stadiona u gradu na istoku Turske.

Onih 11 koji budu istrčali na teren dimenzija 105×68 metara, braniće prednost od 3:1 zarađenu prije sedam dana u Humskoj u jednoj od najljepših utakmica ove Partizanove ekipe od dolaska Sava Miloševića na klupu prošlog marta.

Ipak, pored nekoliko promašenih zicera, crno-bijeli su pred svojim navijačima primili i gol, koji je dao za pravo Turcima da se nadaju prolasku dalje i, pritom, šalju poruke o ofanzivi, kvartetu golova u mreži Vladimira Stojkovića i bitno drugačijoj utakmici od prve.

"Ono što je sigurno je da svi koji će gledati utakmicu mogu da očekuju nešto sasvim drugačije od prvog meča", poručio je juče trener petoplasiranog tima turskog prvenstva iz prošle sezone, Sergen Jalčin.

Njemu bi Milošević trebalo da suprotstavi nešto drugačiji sastav od onog koji je u svim segmentima nadigrao rivala prošlog četvrtka.

Za očekivati je da crno-bijeli počnu u formaciji 4-2-3-1: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Tošić, Suma, Asano – Sadik.

"Crno-beli namjereni su da upute žalbu u Nion, međutim, da bi to mogli da učine potrebno je prethodno da dobiju obrazloženje odluke", piše "Žurnal" u broju od četvrtka i podsjeća da "podnošenje žalbe ne odlaže izvršenje kazne". Olakšavajuća okolnost za Partizanov pravni tim mogao bi da bude intervju Mičela Donalda, u kom je nekadašnji kapiten Crvene zvezde rekao da nije obraćao pažnju na uvrede sa tribina i da nije razumio šta mu je publika poručivala, ali teško da postoji opcija u kojoj je isticanje "keltskog krsta" na tribini moguće relativizovati i predstaviti u drugačijem kontekstu. Ovaj simbol najstrože je zabranjen 2016. godine, odmah uz "kukasti krst".

"Rekli su da će nam dati četiri komada. E, pa vidjećemo se na terenu, to je jedino mjerilo. Sigurno je da moramo da budemo koncentrisani na obje strane terena, jer će oni žestoko napadati, naročito u prvih 20 minuta", rekao je Nemanja Miletić po dolasku u grad udaljen 1.643 kilometara vazdušnom linijom od Beograda.

"Pokazali su u Ljubljani protiv Olimpije da, kada hoće i kada jure rezultat, mogu mnogo ofanzivnije da igraju. Ne vjerujem da će da idu 'grlom u jagode' ali sigurno će biti ofanzivniji nego prije sedam dana", rekao je Milošević, koji je bio ljut na ekipu i sebe poslije remija u Kruševcu u nedjelju uveče.

On će tražiti od igrača da ni ne pomisle na dvomeč sa Moldeom, timom koji će u isto vrijeme početi utakmicu na solunskom "Kleantis Vikelidis" stadionu sa prednošću od 3:0 iz prvog duela sa Arisom.

Utakmicu će suditi engleski arbitar, Kavana, koji je za vikend dijelio pravdu na "Vajt hart lejnu". 

"Malatija arena", odnosno "Inonu stadionu" po starom, prima 25.570 gledalaca. Utakmica počinje u 19 časova po našem vremenu uz direktan prenos na TV Arenasport. 

Crno-beli su do sada četiri puta u Evropi nosili rezultat 3:1 u goste i samo jednom ispali, na jesen 2002. pod vođstvom Ljubiše Tumbakovića. Tada je Vladimir Ivić golom u 90. minutu revanša u Pragu uveo meč sa Slavijom u produžetke, ali time nije izbegnuta eliminacija, naprotiv - završeno je 5:1 na kraju za Slaviju.

Tri godine pre toga, crno-beli su predvođeni trenerom Miodragom Ješićem priredili navijačima jednu od najslađih pobeda na međunarodnoj sceni. Posle 3:1 u Humskoj, bilo je 0:3 na "Kantridi": Mateja Kežman u 7, Vladimir Ivić u 18, Mateja Kežman u 82. minutu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar