Синсинати: Кецмановић елиминисао Зверева!

Српски тенисер Миомир Кецмановић је савладао Александра Зверева у другом колу турнира у Синсинатију после три одиграна сета! Миомире, мајсторе! Пао Зверев за побједу каријере! Деветнаестогодишњи српски тенисер наставио је да игра феноменално на турниру "Мастерс 1000" серије у Синсинатију.

Тенис 15.08.2019 | 11:48
Синсинати: Кецмановић елиминисао Зверева!
Од самог старта меча тренутно 58. рекет света је ставио до знања шестопласираном на АТП листи да му се неће склонити и да има намеру да оствари што бољи резултат.

Први сет је ипак припао Звереву, после тај-брејка, али је потом Кецмановић освојио два узастопна сета са 6:2 и 6:4, чиме је обезбедио себи наставак такмичења у Синсинатију.

После три уводна гема без већих узбуђења, Зверев је успео да направи брејк, али је Кецмановић узвратио истом мером већ у следећем гему.

Поново су уследила три мирна гема, па два брејка, да би на крају сет отишао у тај-брејк, где се боље снашао немачки тенисер и решио део меча у своју корист са 7:4.

У другом гему другог сета је Кецмановић спасао једну брејк лопту, али је од четвртог освојио четири узастопна и са 6:2 изборио трећи сет.

Одлучујући период меча су тенисери отворили сигурним сервис-гемовима, све до петог када је уследио низ од три брејка, од тога су се два рачунала на страну српског тенисера.

Кецмановић је при вођству од 4:3 успео да потврди брејк и да на крају искористи прву меч лопту, у десетом гему.

Меч је трајао два сата и 20 минута, а у следећој рунди такмичења Кецмановић ће се састати са бољим из дуела Френсиса Тијафоа и Роберта Баутисте Агута.

Каква побједа Миомира Кецмановића!

Послије талентованог Оже Алијасима и прије тога двије "рецке" у квалификационом дијелу, он је у другом колу мастерса у Синсинатију савладао шестог тенисера свијета, Александера Зверева - 6:7 (4:7), 6:2, 6:4!

Тиме се пласирао у осмину финала, а име наредног противника сазнаће у ноћи између сриједе и четвртка по нашем времену, након меча Роберто Баутиста Агут (11. носилац) - Френсис Тијафо.

Кецмановић је на овај турнир дошао као 58. на свету, а сада му се "смијеши" минимум улазак у Топ 50.

Иако је у "тај брејку" изгубио први сет, није клонуо духом. Успио је да задржи концентрацију и да неупоредиво искуснијег противника натјера да буде све нервознији и да срља из грешке у грешку.

Зверев је очигледно вјеровао да ће овај меч лако добити, а када је схватио да неће бити тако потпуно је изгубио фокус.

Направио је готово невјероватних 20 двоструких сервис грешака и тиме директно помогао Кецмановићу да направи преокрет.

С друге стране, млади Србин је правио веома мало грешака и тјерао је противника да сваки поен заради. Зверев је то успјешно радио када би погађао први сервис, али је послије другог узео једва нешто више од 30 одсто поена, што је било пресудно.

Новак Ђоковић, који у Синсинатију брани титулу, у четвртак ће играти за четвртфинале против Пабла Карењо Бусте. Са њим има међусобни скор 2:0, а оба пута састали су се на мастерсу у Монте Карлу, 2014. и 2017. године.

Дакле, ово ће им бити први дуел на тврдој подлози.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар