Sinsinati: Kecmanović eliminisao Zvereva!

Srpski teniser Miomir Kecmanović je savladao Aleksandra Zvereva u drugom kolu turnira u Sinsinatiju posle tri odigrana seta! Miomire, majstore! Pao Zverev za pobjedu karijere! Devetnaestogodišnji srpski teniser nastavio je da igra fenomenalno na turniru "Masters 1000" serije u Sinsinatiju.

Tenis 15.08.2019 | 11:48
Sinsinati: Kecmanović eliminisao Zvereva!
Od samog starta meča trenutno 58. reket sveta je stavio do znanja šestoplasiranom na ATP listi da mu se neće skloniti i da ima nameru da ostvari što bolji rezultat.

Prvi set je ipak pripao Zverevu, posle taj-brejka, ali je potom Kecmanović osvojio dva uzastopna seta sa 6:2 i 6:4, čime je obezbedio sebi nastavak takmičenja u Sinsinatiju.

Posle tri uvodna gema bez većih uzbuđenja, Zverev je uspeo da napravi brejk, ali je Kecmanović uzvratio istom merom već u sledećem gemu.

Ponovo su usledila tri mirna gema, pa dva brejka, da bi na kraju set otišao u taj-brejk, gde se bolje snašao nemački teniser i rešio deo meča u svoju korist sa 7:4.

U drugom gemu drugog seta je Kecmanović spasao jednu brejk loptu, ali je od četvrtog osvojio četiri uzastopna i sa 6:2 izborio treći set.

Odlučujući period meča su teniseri otvorili sigurnim servis-gemovima, sve do petog kada je usledio niz od tri brejka, od toga su se dva računala na stranu srpskog tenisera.

Kecmanović je pri vođstvu od 4:3 uspeo da potvrdi brejk i da na kraju iskoristi prvu meč loptu, u desetom gemu.

Meč je trajao dva sata i 20 minuta, a u sledećoj rundi takmičenja Kecmanović će se sastati sa boljim iz duela Frensisa Tijafoa i Roberta Bautiste Aguta.

Kakva pobjeda Miomira Kecmanovića!

Poslije talentovanog Ože Alijasima i prije toga dvije "recke" u kvalifikacionom dijelu, on je u drugom kolu mastersa u Sinsinatiju savladao šestog tenisera svijeta, Aleksandera Zvereva - 6:7 (4:7), 6:2, 6:4!

Time se plasirao u osminu finala, a ime narednog protivnika saznaće u noći između srijede i četvrtka po našem vremenu, nakon meča Roberto Bautista Agut (11. nosilac) - Frensis Tijafo.

Kecmanović je na ovaj turnir došao kao 58. na svetu, a sada mu se "smiješi" minimum ulazak u Top 50.

Iako je u "taj brejku" izgubio prvi set, nije klonuo duhom. Uspio je da zadrži koncentraciju i da neuporedivo iskusnijeg protivnika natjera da bude sve nervozniji i da srlja iz greške u grešku.

Zverev je očigledno vjerovao da će ovaj meč lako dobiti, a kada je shvatio da neće biti tako potpuno je izgubio fokus.

Napravio je gotovo nevjerovatnih 20 dvostrukih servis grešaka i time direktno pomogao Kecmanoviću da napravi preokret.

S druge strane, mladi Srbin je pravio veoma malo grešaka i tjerao je protivnika da svaki poen zaradi. Zverev je to uspješno radio kada bi pogađao prvi servis, ali je poslije drugog uzeo jedva nešto više od 30 odsto poena, što je bilo presudno.

Novak Đoković, koji u Sinsinatiju brani titulu, u četvrtak će igrati za četvrtfinale protiv Pabla Karenjo Buste. Sa njim ima međusobni skor 2:0, a oba puta sastali su se na mastersu u Monte Karlu, 2014. i 2017. godine.

Dakle, ovo će im biti prvi duel na tvrdoj podlozi.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar